De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Top 10 bezienswaardigheden Dublin

Top 10 bezienswaardigheden in Dublin


29 July 2016

Dublin is enorm in opkomst als populaire Europese stad om een stedentrip naartoe te maken. En dat is met een goede reden, want de gemoedelijke sfeer, in combinatie met een groot aantal prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheden maken het zeker een van de top 10 stedentrips die je in Europa kunt maken. Je vliegt er ook nog eens erg goedkoop heen!

Overal vind je gezellige pubs, oude gebouwen en voel je de historie in de straten van Dublin. Van een indrukwekkende universiteit met een prachtige bibliotheek tot kastelen middenin Dublin. Ook is Dublin de stad van U2, bier en vele bars en moderne shopmogelijkheden. Bekijk de top 10 van bezienswaardigheden in Dublin.

Temple Bar

De Temple Bar vind je in de gelijknamige Temple Street, de meest bekende en populaire uitgaansstraat die Dublin rijk is. Een must see! Natuurlijk erg toeristisch, maar bijzonder vanwege het middeleeuwse stratenpatroon. De bar (eigenlijk pub) bestaat al bijna 350 jaar, sinds het jaar 1673.
Top 10 bezienswaardigheden Temple Bar

The Guinness storehouse

De Guinness Storehouse is voor velen een hoogtepunt aan het land van de Guinness. Hier kun je een rondleiding door de oude brouwerij krijgen en leer je alles over het brouwproces van het kenmerkende zwartkleurige bier. De binnenkant van de brouwerij heeft zelfs de vorm van een enorm klassiek Iers bierglas (pint). Uiteraard kun je een bezoek aan de brouwerij combineren met een proeverij van dit bijzondere bier.
Top 10 bezienswaardigheden Guinness Storehouse

Dublin Castle

In het centrum van Dublin liggen de restanten van Dublin Castle. De toren staat nog overeind. Een bijzondere gewaarwording om minddenin Dublin ineens zo’n gebouw te zien staan. Ook de tuin aan de achterzijde is een bezoek waard en gratis toegankelijk.
Top 10 bezienswaardigheden Dublin Castle

Shoppen in Dublin? Bezoek O’Connel Street & Grafton Street

Vooral de zijstraten van deze bekende winkelstraten zijn leuk om overheen te struinen. Hier vind je nog de authentieke Ierse winkeltjes die een geheel eigen sfeer uitstralen. Uiteraard zie je ook veel pubs.
Top 10 bezienswaardigheden Dublin O Connel Street

Gebouw van de Bank of Ireland

De Bank of Ireland is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Dublin. Het werd drie eeuwen geleden gebouwd in 1729 en diende zelfs jarenlang als onderkomen voor het Ierse Parlement. De toegang is zelfs gratis.
Top 10 bezienswaardigheden Bank of Ireland

Magnifiek uitzicht over Dublin vanuit de Jameson Tower

Vanaf de Jameson Tower, lokaal bekend als The Chimney (de schoorsteen) heb je een indrukwekkend uitzicht over de hele stad. De Jameson Tower is ongeveer 60 meter hoog en hoorde oorspronkelijk bij de distilleerderij van Jameson. Die geschiedenis komt nog steeds tot leven in de bar waar je een echte Guinness kunt proeven.
Top 10 bezienswaardigheden Jameson Tower

Phoenix Park

Phoenix Park vind je in het centrum van Dublin en is het een van de grootste binnenstedelijke parken van Europa. Vroeger was het in gebruik als koninklijk jachtpark, maar werd in 1747 al opengesteld voor publiek.
Top 10 bezienswaardigheden Phoenix Park

Standbeeld van Oscar Wilde

Oscar Wilde was de meest bekende en grootste schrijver die Dublin heeft gekend. In Merrion Square is het meest bekende standbeeld van hem te vinden. Het park is alleen al een erg fijne plek om even bij te komen en te genieten van het groen om je heen.
Top 10 bezienswaardigheden Oscar Wilde

De universiteit van Dublin: Trinity College

Trinity College is de oudste universiteit Ierland en werd gesticht in het jaar 1592 door Queen Elizabeth I. Loop over de oude campus van het Trinity College en waan je eeuwen terug in de tijd. Vooral de bibliotheek en de Book of Kells zijn indrukwekkend om te zien.
Top 10 bezienswaardigheden Dublin Trinity College

Top 10 bezienswaardigheden Dublin Trinity College bibliotheek

Benieuwd naar de beste reistijd voor Dublin?