De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
autoverzekering 2020

2020, het kalenderjaar van de autovakantie


6 oktober 2020

Door de uitzonderlijke omstandigheden zal een doorsnee zomervakantie voor veel Zuid-Hollanders er helemaal anders uitzien. Uit onderzoek van EenVandaag is gebleken dat ongeveer 29.000 mensen er dit jaar voor kiezen om niet op vakantie te gaan of gewoon de vakantie te vieren in eigen land. De meest die dan toch een vakantie nemen, gaan vaak met de auto.

Verschillende preferenties per regio en geslacht

De enquête van een vergelijkingswebsite van bungalows toont aan dat de voorkeur voor een bestemming afhankelijk is van de woonplaats van de reiziger. Veel Noord- en Zuid-Hollanders verkiezen graag de provincies Drenthe en Gelderland. Dit is ook het geval voor de inwoners uit Utrecht. Inwoners uit het midden van Nederland zakken dan weer liever af naar Zeeland. Noord-Nederlanders daarentegen verkiezen liefst een vakantie in Limburg. Het geslacht ik ook bepalend voor de bestemming, de mannen prefereren liever een vakantie in Limburg en de vrouwen hebben meer een voorkeur voor Zeeland.

Veiligheid en verzekering bij een autovakantie

Het Engels spreekwoord “if you fail to plan, you plan to fail” is zeker van toepassing op een autovakantie. Het is uitermate belangrijk dat je uiteraard nog eens je auto nakijkt voor je vertrekt. Dit kunnen verschillende dingen zijn zoals; de bandenspanning, verschillende vloeistoffen, EHBO kistjes en de gevarendriehoek. Een brandblusapparaat is ook in elke auto verplicht.

Als je een ongeval tegenkomt wil je zeker zijn dat je verzekerd bent, vraag dus zeker nog eens naar een opschrift van je autoverzekering zodat je zeker weet waartegen je verzekerd bent. Als je bijvoorbeeld met een andere auto reist kun je ook eens navragen of je nog steeds dezelfde verzekering hebt. Het kan misschien best zijn dat je direct een dure verzekering wilt afsluiten, maar dit geeft geen garantie dat je effectief de juist verzekering voor jouw wagen zal hebben. Op je groene kaart kun je aflezen in welke landen je auto verzekerd is.

Verschillende zones en coronamaatregelen

Nog voor de corona uitbraak was 51 procent van de bevolking van plan om de auto te gebruiken als vervoermiddel. Sinds de uitbraak is dit cijfer serieus gestegen naar 72 procent. Vakantiebestemmingen met de auto zijn dus enorm toegenomen. Als je een bepaald land wil bezoeken, kun je best op voorhand eens raadplegen wat de maatregelen zijn binnen dit land. Dit geldt ook als je verschillende landen moet doorkruisen bijvoorbeeld. Een mondkapje zal waarschijnlijk verplicht zijn in de meeste landen en daarbij zal je voldoende afstand van elkaar moeten houden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy