De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Aantal boekingen zonvakanties bezig met inhaalslag

Aantal boekingen zonvakanties bezig met inhaalslag


29 juli 2015

De vakantieboekingen voor de zomer lijken flink aan te trekken. Vorige week werden er door de reisbranche negen procent meer pakketreizen verkocht dan in dezelfde week vorig jaar. Vooral bestemmingen direct aan de Middellandse Zee werden fors meer geboekt.

Spanje is koploper met een toename van verkochte vakanties van maar liefst 27,5 procent, maar ook Italië doet het goed met 22,5 procent. Turkije volgt als derde met een stijging van 13 procent. Desondanks lopen de boekingen over het hele zomerseizoen nog wel circa 1,5% achter vergeleken met vorig jaar. De verwachting is wel dat de reisbranche deze achterstand zal goedmaken, mogelijk zelfs hoger dan vorig jaar.

Rust keert terug in Griekenland

Ook Griekenland mag zich verheugen op een nieuwe stroom toeristen. Vorige week werden er 7,5 procent meer reizen naar de populaire eilanden zoals Kreta, Kos en Rhodos geboekt. Mogelijk is het economische akkoord daarop van invloed. Kort geleden nam het aantal boekingen naar Griekenland nog juist enorm af, vanwege de grote onzekerheid over de financiële toekomst van het land.

Toeristische sector Egypte krabbelt iets op

Het valt verder op dat ook Egypte bezig is met een herstel van de toeristische sector. Ondanks de aanslagen op de bestemmingen Hurghada en Luxor zijn er tot nu toe al ongeveer 30 procent meer reizen naar Egypte geboekt. Desondanks ligt het aantal boekingen in absolute getallen nog wel een heel stuk lager dan een paar jaar geleden.

Grote gevolgen aanslagen Tunesië

Na de recente aanslagen in Tunesië en het voorlopig negatieve reisadvies dat daar een gevolg van was, zijn er geen boekingen naar dit Noord-Afrikaanse land. Mogelijk zoeken mensen ook daarvoor een alternatief, dat van invloed is op de cijfers van boekingen naar andere bestemmingen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy