De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Afghanistan

Beste reistijd AfghanistanBeste reismaanden Afghanistan
De beste reistijd voor Afghanistan zijn klimatologisch gezien de maanden mei tot en met september. De temperatuur schommelt deze periode dan gemiddeld tussen 21 en 27 graden, maar uitschieters tot 45 graden zijn geen uitzondering. In de winter kan het in de bergen gemakkelijk 20 graden vriezen. Afghanistan bestaat grotendeels uit gebergtes, minder dan tien procent van het land ligt onder de 600 meter. De grote hoogte- en bodemverschillen leiden ook tot enorme verschillen in weer en klimaat in Afghanistan. Het weer kan plotseling omslaan van zomers naar winters. De droogte, hitte, kou en het bergachtige landschap zorgen er voor moeilijke levensomstandigheden.

Hoe aantrekkelijk het weer kan lijken, reis niet naar Afghanistan. Er is een acuut ontvoeringsrisico in heel Afghanistan, vooral in Kabul. Reis zo min mogelijk binnen Afghanistan en wees uitermate voorzichtig. Het is helaas in heel Afghanistan onrustig en onveilig. Vrijwel dagelijks zijn er aanslagen en gewapende incidenten. Daarbij vallen gewonden en doden. De strijdende partijen zijn politie, leger, de Taliban en andere terreurbewegingen. De aanslagen zijn gericht tegen de regering van Afghanistan, maar ook tegen Westerse doelen.

Hoogseizoen Afghanistan

In de jaren ’60 en ’70 was Afghanistan een vakantieparadijs en het mekka voor westerse hippies. Tegenwoordig is het land voor toeristen vrijwel niet toegankelijk en is er van een toeristisch hoogseizoen geen sprake. De regering in Kabul heeft de ontwikkeling van het toerisme in Afghanistan als een van de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren.

Klimaat Afghanistan

Het zuidwesten van Afghanistan kent een sterk klimatologisch contrast. Lente en herfst komen hier niet voor en het is een kwestie van uren waarin wordt overgeschakeld van winter naar zomer. In het zuiden van Afghanistan schijnt de zon uitbundig. Hoewel het land grotendeels droog is, zijn er in Afghanistan veel klimatologische verschillen. In Afghanistan komen in het noordwesten en noordoosten een steppeklimaat voor, in het zuiden en midden een woestijnklimaat en in het noordoosten een landklimaat. In de oostelijk gelegen hoofdstad Kabul (op 1800 meter hoogte) zijn temperaturen gemeten van -25 graden, maar in de zomers kan het er ook tropisch warm worden. Herat in het noordwesten noteerde in juli ooit 46 graden en in januari -27 graden. Kandahar in het zuiden is met minimaal -10 graden minder koud.

In de noordoostelijke bergen is het in het voorjaar fris en is de meeste neerslag te verwachten. Veel bergwegen zijn nog tot ver in de lente geblokkeerd door sneeuw. De zomers zijn zonnig en warm. Delen van de gebieden met bergtoppen hebben in de zomer te maken met eeuwige sneeuw. Hier heerst het hele jaar door een winterklimaat

In het zuidwesten van Afghanistan komen lente en herfst niet voor. De meeste neerslag is in het voorjaar te verwachten, maar Kabul is desondanks een droge plaats, veel neerslag valt hier niet. In de lager gelegen gebieden aan de zuidwestelijke kant van het land zijn de zomers zonnig, droog en erg heet. In Zaranj is het zomers gemiddeld 43 graden. Temperaturen van 50 graden zijn ook mogelijk en worden vooral veroorzaakt door de hete, stoffige wind uit de woestijn van Iran.

In de noordoostelijke bergen is het in de winter koud en daalt de temperatuur ’s nachts tot gemiddeld -7 graden. Van november tot maart zijn grote delen van de bergen bedekt met sneeuw. Sneeuwstormen zijn dan gebruikelijk. De regio wordt ook gekenmerkt door zand- en stofstormen. Deze kunnen dagenlang aanhouden. In Ghazni, dat iets zuidelijker ligt dan Kabul, kan de sneeuw drie maanden blijven liggen.

Regen in Afghanistan

De regenval in Afghanistan vertoont overeenkomsten met het mediterrane klimaat. Er is geen sprake van een regenseizoen in Afghanistan, maar de meeste neerslag valt tussen oktober en april. In de bergen is dit ongeveer 500 millimeter en voornamelijk in de vorm van sneeuw. Veel bergwegen raken dan geblokkeerd. De meeste regen valt in het oosten, maar er valt ook regelmatig regen in de bergstreken. In de woestijnen valt gemiddeld maar 50 millimeter. ’s Zomers regent het weinig. Van de 300 mm die Kabul jaarlijks krijgt, nemen de drie zomermaanden slechts 9 mm voor hun rekening. Op grotere hoogte regent het vaker en valt vooral in het voorjaar lokaal tot 200 millimeter per maand. Het westen van Afghanistan is in de zomer kurkdroog. Tussen juni en september waaien hier stofstormen met snelheden tot 160 kilometer per uur. In het zuidoosten kunnen stormen langdurig aanhouden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy