De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste Reistijd Durrës

Beste reistijd Durrës


De beste reistijd voor Durrës zijn de maanden juni tot en met augustus. In mei in het voorjaar en september in het najaar kan het er fris aanvoelen. Het klimaat van Durrës is in de maanden van juni tot en met augustus erg aangenaam en vooral droog. Durres ligt aan de Albanese kust en is een badplaats en havenstad met veerbootverbindingen naar onder andere het vasteland van Italië. Ook kun je vanaf hier over het spoor verder Albanië inreizen. Durrës is na Tirana de grootste stad van Albanië.

Beste reismaanden Durrës

KLIMAATTABEL

Klimaat Durrës

Durrës kent een mediterraan klimaat, waarbij de temperatuur in de zomermaanden kan oplopen tot dertig graden. De wind vanaf zee zorgt altijd voor een aangename verkoeling op de hete dagen, maar kan er in de lente en herfst voor zorgen dat het nog niet echt lekker warm aanvoelt. In de winter blijft het zacht, door de invloed van de Adriatische Zee. De zomer is in Durrës de droogste periode van het jaar. In de winter valt er duidelijk meer regen, met het hoogtepunt in november en december.

Hoogseizoen Durrës

Juli en augustus zijn de drukste maanden in Durrës.

Regenseizoen Durrës

De natste maanden van het jaar zijn november en december. Ook in de andere wintermaanden valt er gemiddeld meer regen dan in de zomer.

Durrës bezienswaardigheden

In Durrës is het strand een van de grote attracties, maar bezoek ook het Amfitheater van Durrës of het Archeologisch Museum van Durrës (Muzeu Arkeologjik). Mensen die geïnteresseerd zijn in de oudheid kunnen in Durrës resten van het forum en de thermen uit de Romeinse periode vinden.

Enkele bijzondere moskeeën zijn de Fatihmoskee (Xhamia e Fatihut) en de Grote Moskee (Xhamia e Madhe). Bekijk ook het grote partizanenstandbeeld op de zeedijk en de overblijfselen van de Byzantijnse en Venetiaanse stadsmuren.

Klik hier om terug te gaan naar andere gebieden, regio’s en steden in Albanië

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy