De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Saranda

Beste reistijd Saranda


De beste reistijd voor Saranda (ook wel Sarandë genoemd) zijn de maanden mei tot en met september. Saranda ligt aan de Albanese kust, tegenover het Griekse eiland Corfu. Sarande (Sarandë) heeft ongeveer 30.000 inwoners en is tevens de bekendste badplaats van Albanië. Saranda is druk bezig het toerisme te ontwikkelen door de bouw van nieuwe wegen, restaurants en bars gebouwd en een nieuwe boulevard.

Het is mogelijk om in een uurtje met de boot vanaf Corfu naar Saranda te varen. Saranda is een van de bekendste badplaatsen van Albanië, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat, maar al wel een stuk verder ontwikkeld is dan in de rest van Albanië.

Beste reismaanden Saranda

KLIMAATTABEL

Klimaat Saranda

Saranda kent een mediterraan klimaat, waarbij de temperatuur in de zomer kan oplopen tot boven de dertig graden. De wind vanaf zee zorgt altijd voor een aangename verkoeling op de hete dagen. Ook in de winter blijft het zacht. De zomer is de droogste periode van het jaar, waarbij het winig regent. In de winter valt er duidelijk meer regen, met het hoogtepunt in november en december. In de lente kan het in Saranda door de vaak aanwezige wind vanaf zee nog vrij fris aanvoelen, waardoor de beste reistijd voor Saranda van mei tot en met september is.

Hoogseizoen Saranda

Juli en augustus zijn de drukste maanden in Saranda. De meeste toeristen komen een dagje kijken vanaf het Griekse eiland Corfu.

Regenseizoen Saranda

De natste maanden van het jaar zijn november en december. Ook in de andere wintermaanden valt er gemiddeld meer regen dan in de zomer.

Saranda bezienswaardigheden

De afgelopen tien jaar is Saranda snel gegroeid. In de zomer is Saranda een bruisende badplaats met veel lokale bezoekers en mensen op een dagtrip vanuit Corfu. De stranden van Saranda bestaan vooral uit mooie kiezelstranden. De resten van het vroegere klooster Ayii Saranda zijn nog steeds hoog op de heuvel boven de stad te zien. Butrinti, de resten van een Byzantijns kasteel zijn eveneens te bezichtigen. Ook de Blue Eye is een bezoek waard. Hier ontspringen zeven bronnen. Door het helderblauwe water ziet het eruit als een blauw oog.

Klik hier om terug te gaan naar andere gebieden, regio’s en steden in Albanië

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy