De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tirana

Beste reistijd Tirana


Beste reistijd Tirana

De beste reistijd voor Tirana in Albanië zijn de maanden april tot en met oktober. Gemiddeld is het in de zomer in Tirana aangenaam met een gemiddelde temperatuur rond de dertig graden, maar temperaturen met uitschieters naar veertig graden zijn mogelijk. In de winter is er in Tirana kans op vorst vanaf november, maar echt extreem koud zal het er nooit worden.

Beste reismaanden Tirana

Klimaat Tirana

Tirana is de hoofdstad van Albanië en kent een mediterraan klimaat met warme zomers en vrij milde winters. Het ligt niet direct aan de Adriatische Zee, maar een vijftiental kilometers uit de kust. In de zomer kan het in Tirana heet worden, waarbij temperaturen rond veertig graden in de maanden juli en augustus geen uitzondering zijn. De zomer is meteen ook de droogste periode van het jaar. In de wintermaanden regent het in Tirana veel meer dan in de zomer.

Hoogseizoen Tirana

Juli en augustus zijn de drukste maanden in Tirana. De stad is door westerse toeristen echter nog niet ontdekt, waardoor je er goed de gelegenheid hebt om de bezienswaardigheden te bekijken.

Regenseizoen Tirana

In Tirana valt per jaar bijna de dubbele hoeveelheid regen vergeleken met Nederland. Desondanks is het er in de zomermaanden vrij droog. In de winter regent het juist meer. De wintermaanden vormen daarmee het regenseizoen in Tirana. Sneeuwen doet het in Tirana niet vaak.

Tirana bezienswaardigheden

Tirana is een van de belangrijkste steden van Albanië, met ongeveer 450.000 inwoners. De stad ligt aan de Tiranë en de Lanë op circa veertig kilometer afstand van de stad Durrës. In Tirana zijn enkele mooie musea te vinden, waaronder het Archeologisch Museum.
Ook de Et’hem Bey-moskee is een bezoek waard. De ingang van de moskee wordt omgeven door veertien bogen die gedragen worden door vijftien zuilen. Opvallend is dat de minaret op een vierkante basis staat, wat niet vaak het geval is bij islamitische bouwwerken.
Midden in de stad ligt het Skanderbegplein, waar je verschillende regeringsgebouwen zult vinden.

Klik hier om terug te gaan naar andere gebieden, regio’s en steden in Albanië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy