De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Andorra

Beste reistijd Andorra


Beste reismaanden Andorra

De beste reistijd voor Andorra zijn de maanden mei tot en met oktober. Wintersporters komen aan hun trekken van december tot april. Ondanks de ligging van Andorra in de oostelijke Pyreneeën op bijna twee kilometer hoogte, zijn de zomers verbazingwekkend warm met een gemiddelde temperatuur van 25 graden in juli en augustus. Het weer in hooggebergtegebieden zoals Andorra kan zeer onberekenbaar zijn. Door de hoge bergen is het weer in Andorra vaak mooi op hoger gelegen gebieden, terwijl het in het dal bewolkt kan zijn.

Hoogseizoen Andorra

In de maanden juli en augustus is het hoogseizoen in Andorra. Reserveren van accommodaties kan vaak nodig zijn. De meeste campings in Andorra zijn in het hoogseizoen volgeboekt.
In de winter is het hoogseizoen de voorjaarsvakantie.De kerstvakantie is juist wat minder druk. De allerdrukste periode om te wintersporten is de voorjaarsvakantie. De prijzen van skihuur, accommodaties en soms skipassen liggen in het hoogseizoen veel hoger. In het winterhoogseizoen worden pistes wel vaak beter onderhouden.

Klimaat Andorra

De kleine staat Andorra ligt in Europa tussen Frankrijk en Spanje. Officieel heeft Andorra een gematigd zeeklimaat, maar omdat Andorra gemiddeld op bijna 2000 meter hoogte ligt spreekt men van een hooggebergteklimaat in Andorra. In Andorra is het in het voorjaar vaak nog redelijk fris en kan er neerslag vallen. Desondanks is de natuur in deze tijd van het jaar in Andorra is erg groen en afwisselend. Veel riviertjes, stroompjes, beekjes en meren zorgen voor veel afwisseling in de natuur in de bergen. Vooral voor wandelaars een aantrekkelijk gebied. Er zijn mooie bergwandelingen te maken met prachtige uitzichten over de valleien. Er zijn op verschillende plaatsen ook buiten het skiseizoen nog kabelbanen open om bergtoppen te bereiken.

In Andorra is het weer in de zomer vrij nat en het wordt niet snel echt warm. Door de hoge ligging blijven de temperaturen in de zomermaanden vaak onder de twintig graden. Ook ‘s nachts is het niet warm: de temperatuur daalt vrijwel altijd onder de tien graden. Dit weer in Andorra is typerend voor een hooggebergte. Daarnaast zijn er ook wat lager gelegen gebieden in Andorra waar de temperaturen in de zomer hoger zijn.

Wintersport in Andorra

Andorra is een wintersportparadijs, het land beschikt over het een na hoogste skigebied van Europa en Andorra behoort door de perfecte wintersportcondities tot de top wintersportgebieden in Europa. De beste reistijd voor wintersport in Andorra is december tot en met april. In Andorra zijn enkele sneeuwzekere skibestemmingen te vinden, waaronder Pas de la Casa en Soldeu-el Tarter. Het wintersportgebied van Andorra heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en kent nu al vele kilometers aan perfect skigebied voor elk niveau. Voor de freestyleskiërs en snowboarders zijn er in de verschillende skigebieden speciale parken te vinden. In het uitzonderlijke geval dat de sneeuwcondities niet optimaal zijn beschikt het gebied over sneeuwkanonnen.
Door de hoogte waarop het land ligt, biedt Andorra een aantal zeer sneeuwzekere skibestemmingen waarvan Pas de la Casa en Soldeu de bekendste zijn. Door de bergen valt er ‘s winters regelmatig sneeuw en is het vrij koel. In de hoogstgelegen gebieden kan de sneeuw tot de zomer blijven liggen. Het begin van Februari is nog erg koud, maar gedurende de maand nemen de temperaturen in Andorra aanzienlijk toe. Met name de maxima overdag verschillen van ongeveer nul graden tot 14 graden eind februari.

Regen in Andorra

De ligging van Andorra binnen de Pyreneeën zorgt ervoor dat storingen soms langere tijd kunnen blijven hangen, wat resulteert in dagenlang grijs en vaak ook regenachtig weer. In de winter verandert neerslag in sneeuw. Het weer in Andorra is niet zonzeker en er is altijd wel kans op een bui. De zomers zijn vrij nat en het wordt niet snel echt warm.

Andorra toerisme

De hoofdstad van Andorra, Andorra la Vella heeft een oud en schilderachtig centrum. Ook het dorp Ordino is een bezoek waard. Verder zijn interessante attracties de warmwaterbronnen van Caldea en het grootste Europese warmwaterpretpark. De ertsmijnen in Llorts zijn onder begeleiding van een gids te bezoeken. Andorra is een land waar vooral bergliefhebbers hun hart op kunnen halen. Het landschap kenmerkt zich door hoge bergtoppen, met groene valleien waar riviertjes zorgen voor mooie panorama’s.

Andorra is opgedeeld in drie valleien. In het district Escalade Engordany ligt een van de mooiste landschappen van Andorra, de Madriu Vallei. Het gebied is ruim 4000 hectare groot en staat bekend om de vele riviertjes en prachtige bloemen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy