De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Argentinie

Beste reistijd Argentinië


Beste reismaanden ArgentiniëDe beste reistijd voor Argentinië zijn de maanden september en oktober (voorjaar in Argentinië), of april en mei (najaar in Argentinië). In deze maanden is het over het algemeen in heel Argentinië aangenaam weer, met uitzondering van het diepe en frisse zuiden, waar juist de zomer (december tot februari) de beste reisperiode is. De warme laaglanden in het noorden zijn het beste te bezoeken tijdens de winter (van mei tot juli). De toppen van de Andes en Tierra del Fuego kunnen vrijwel uitsluitend bezocht worden in hartje zomer.

Hoogseizoen Argentinië

Zeker in januari is het hoogseizoen in Argentinie. Toeristische plaatsen zitten snel vol en de prijzen zijn hoog. In de Argentijnse winter is het van juni tot en met augustus nog wel erg druk bij de Iguazu watervallen. Als de winter zijn intrede doet, worden de skipistes geopend. Vooral in Bariloche is het in deze periode erg druk.

Klimaat Argentinië

Argentinië is zo groot als de helft van Europa. Daarmee ligt het land in verschillende klimaatgebieden en landschappen. In het uiterste noorden van Argentinië heerst een subtropisch klimaat, in het noordoosten een tropisch klimaat, in de bergen een bergklimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Vuurland heeft een zeeklimaat. Tussen deze klimaatgebieden komen ook nog eens verschillende overgangsklimaten voor, zoals het steppeklimaat. De oostkust staat onder invloed van de koude Falklandzeestroom.

Aan de grens met Paraguay wordt het gemiddeld ruim 22 graden. In de zomer stijgt de temperatuur dagelijks tot 33 graden, maar het kan ook gemakkelijk warmer worden. De grens met Bolivia is zelfs een van de warmste plaatsen van heel Zuid-Amerika. De temperaturen stijgen hier vaak zelfs tot boven de 40 graden. In de winter daalt de nachttemperatuur aan deze noordgrens tot gemiddeld 11 graden. Langs de grens bij Paraguay groeien tropische planten en zijn er grote savannevlaktes, die worden afgewisseld door ondoordringbaar struikgewas.

De pampa in centraal Argentinië heeft hete zomers. De dagtemperatuur loopt in januari op tot 31 graden. In de wintermaand juli is het op deze laagvlakte fris. ’s Nachts is het een graad of drie. Een kouaanval uit het zuiden kan zelfs geheel Argentinië bedekken. Grote delen van de Pampa hebben een steppeklimaat.

De bergen hebben een hooggebergteklimaat met op de hoogste toppen eeuwige sneeuw en altijd vorst. In de bergen komen ook hete dagen voor, die worden afgewisseld door extreem koude nachten. Vorst komt ook vaak voor in het zuiden op de hoogvlaktes die op enkele honderden meters boven zeespiegel liggen.
Vuurland in het zuiden is gemiddeld genomen het koudste plekje van Argentinië. Op vuurland is het in de zomer bijna 23 graden en in de winter bijna 6 graden. Op Vuurland heerst een zeeklimaat. In de hoofdstad Buenos Aires varieert de temperatuur in de zomer tussen de 27 tot 35 graden. In de wintermaanden is het er overdag een graad of 15. De temperatuur daalt ’s nachts soms tot rond het vriespunt.

Regenseizoen in Argentinië

Het noordoosten van het land grenst aan Brazilië en is zeer vochtig. In Posadas valt jaarlijks 1727 millimeter regen. Dit gebied kent geen droge tijd en elke maand valt wel ruim honderd millimeter regen. De rest van het noorden heeft wel een droge tijd. In de wintermaanden juli en augustus valt er weinig regen. Gemiddeld over het jaar valt er tussen de 800 en 1000 millimeter neerslag. Alleen in de Andes is het droger.

Ten zuiden van Bahia Blanca wordt het op de Pampa snel droger. Hier valt jaarlijks 200 tot 250 millimeter regen. Het westen van Argentinië is een bijna woestijngebied. Door de ligging aan de lijzijde van de Andes valt er in de winter weinig neerslag. In de zomer weten restanten van onweersbuien uit het oosten wel het gebied te bereiken.

Pas weer in Vuurland en het uiterste zuidwesten van Argentinië valt neerslag van betekenis. Jaarlijks valt op Vuurland 530 millimeter regen. Vaak regent het er ’s zomers ook en waait er een harde straffe wind. In de winter is het in de bergen bitterkoud en zijn de passen bedekt met een dikke laag sneeuw. ’s Winters komen sneeuwstormen voor.

Argentinië toeristische attracties

Argentinië is qua natuurschoon zonder twijfel één van de mooiste landen ter wereld. Door deze verscheidenheid aan landschappen staat reizen door Argentinië dan ook garant voor heel erg veel afwisseling. Van het tropische woud rond de Iguazu-watervallen aan de noordgrens met Brazilië, tot de vruchtbare vlaktes van de pampa’s centraal in het land, van de plateaus van Patagonië in het zuiden en de eeuwige sneeuw en de gletsjers van Zuid- Patagonië en Vuurland in het uiterste zuiden tot de rotsformaties van het Andesgebergte in het westen langs de grens met Chili.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy