De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Armenie

Beste reistijd Armenië


Beste reismaanden ArmeniëDe beste reistijd voor Armenië is van mei tot en met juni en van september tot en met oktober. In deze periodes vermijd je de kou in de winter en de mogelijke hitte in de zomer. De milde lente- en herfstdagen staan het meest garant voor een prettig verblijf in Armenië.

In het uiterste zuiden van het land is het subtropisch warm en zijn de temperaturen zelfs de winter aangenaam. In de rest van Armenië zorgt het klimaat voor een temperatuurdaling tot wel min dertig graden, zeker in de bergen.

Klimaat Armenië

Armenië heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. Armenië heeft een klimaat vergelijkbaar met Nederland, maar met extremere temperaturen: hete zomers en strengere winters. In de bergen kan het zomers wel aangenaam zijn. Lente en herfst zijn daarmee de beste periode om deze landen te bezoeken.

Van juni tot halverwege september is het zomer in Armenië. Afhankelijk van de hoogte liggen de temperaturen tussen 22 en 37 graden. Door de relatief lage luchtvochtigheid is het op hete dagen nog wel draaglijk. De zonkracht is in de zomer te vergelijken met die in het Caribische gebied. Wanneer er hete lucht uit Rusland wordt aangevoerd zijn temperaturen boven de 40 graden zelfs mogelijk. In de zomer zijn de temperaturen in de bergen aangenaam, maar het weer kan hier snel omslaan. In de Ararat-vallei kan de temperatuur oplopen tot ver boven 30 graden, ook in Jerevan (op 1000 meter hoogte) wordt het warm. Vooral in de zomer kent Armenië langere droge periodes.

In de hoger gelegen gebieden kan het in de winters tot dertig graden vriezen. Maar ook in de lage gebieden is het koud: in de beroemde Ararat-vallei vriest het per jaar 100 dagen. De Armeense winters duren naar West-Europese normen meestal erg lang. In de winter zijn de temperaturen in het uiterste zuiden nog wel aangenaam. Hier heerst een subtropisch klimaat. Armenië is vanwege de koude en sneeuwrijke winters een goede wintersportbestemming. De beste reistijd voor een wintersport in Armenië is februari, maar vanaf december tot april ligt er al voldoende sneeuw.

Regenval in Armenië

De meeste neerslag valt in de lente. Het land is droog, op het uiterste zuiden na. In de wintermaanden sneeuwt het. In het zuiden valt slechts ongeveer 250 tot 350 mm regen per jaar (in Nederland is dat tussen 600 en 900 mm). In de hoger gelegen gebieden kan tot 800 mm regen per jaar vallen. Over het algemeen is Armenië een droog land. De herfst typeert zich dan ook niet door guur weer, maar is een periode waarin vooral de temperaturen vrij snel dalen.

Armenië toeristische attracties

De republiek Armenië ligt ingeklemd tussen Turkije, Iran, Rusland, Georgië en Azerbeidzjan en werd na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie een onafhankelijke staat. Het land heeft extreme armoede gekend, maar mede dankzij het toerisme, de juwelenindustrie en informatietechnologie is de economie de afgelopen jaren uit een dal gekropen. De hoofdstad Jerevan is 2800 jaar geleden gesticht. Daarmee is het één van de oudste steden in de wereld. Begin twintigste eeuw is de stad volledig herbouwd in Sovjetstijl. Met de berg Ararat op de achtergrond is Jerevan een spectaculaire plek.
Armenië is een land met bergen en buitengewone natuurlijke en culturele schatten. Het gebied is bosrijk en er lopen een aantal snelstromende rivieren doorheen. Vaticaanse relieken, eeuwenoude manuscripten, er is van alles te vinden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy