De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Aruba

Beste reistijd Aruba


Beste reismaanden Aruba

De beste reistijd voor Aruba zijn de maanden vanaf half december tot en met april. De kans op goed weer is dan groot. In juli en augustus is het ‘mid-season’ en kunnen de prijzen van vliegtickets vanuit Nederland wat hoger liggen dan in het laagseizoen.

Van september tot half december zijn de weersomstandigheden niet op het allerbest, maar Aruba is het hele jaar door uitstekend te bezoeken. De periode mei tot en met oktober is meestal iets warmer dan de periode november tot en met april. De zon schijnt verder zeer uitbundig op Aruba. De maanden juni tot en met september zijn net iets zonniger dan de rest van het jaar. De meeste dagen verlopen ronduit zonnig en de wind waait vrijwel altijd uit het oosten.

Hoogseizoen Aruba

Aruba kent officieel twee seizoenen. Het hoogseizoen Op Aruba loopt van half december tot half april, waarbij het vooral de Amerikaanse toeristen zijn die het eiland bevolken.

De periode half april tot half december is het laagseizoen. De hotelprijzen zijn dan lager en de drukte op het eiland neemt flink af. In juli en augustus komen veel vakantiegangers uit Nederland, waarmee deze maanden ook wel worden gezien als tussenseizoen. Het is in deze maanden wat drukker, maar de hotels hanteren over het algemeen wel de laagseizoensprijzen. De vliegtickets zijn in juli en augustus wel wat duurder. Wie in de zomer naar Aruba wil gaan, probeer dan om nog net in de laatste dagen van juni te vertrekken. Vaak scheelt dat honderden euro’s in de ticketprijs. Wie niet naar schoolvakanties hoeft te kijken die kan het hele jaar door naar Aruba reizen.

Klimaat Aruba

Het klimaat van Aruba is een steppeklimaat, dat zorgt voor een vrij constant klimaat. Weersextremen zijn uitzonderlijk. Overdag is het altijd tussen de 28 en 34 graden. Het tropische klimaat zal het hele jaar door voor heerlijke temperaturen zorgen waardoor je het eigenlijk niet echt slecht kunt treffen.

Regenseizoen Aruba

Op Aruba regent het ook weleens. De grootste kans op een regenachtige week bestaat in de periode oktober tot en met januari. Gedurende de rest van het jaar is die kans veel kleiner. In de tweede helft van het jaar is ook de kans op heftige onweersbuien groter dan in de eerste helft van het jaar.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy