De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bahamas

Beste reistijd Bahama’s


Beste reismaanden BahamasDe beste reistijd voor de Bahama’s is de periode van december tot en met april. Je vermijdt hiermee het risico op orkanen en regen tussen juni en oktober. Juli en augustus zijn de heetste maanden, het wordt dan 35 graden in de hoofdstad Nassau. December tot en met februari zijn de koelste en maanden waarbij de temperaturen erg aangenaam zijn met 25 graden. De Bahama’s bestaan uit maar liefst 700 eilanden en kleinere eilandjes, die liggen tussen Cuba en Florida in de Caribische Zee. De zon schijnt 320 dagen per jaar en gemiddeld maar liefst 9 uur per dag. Hiermee is het een perfecte zonbestemming.

Hoogseizoen Bahama’s

Het hoogseizoen op de Bahama’s zijn de maanden oktober tot en met maart. Precies wanneer het in Nederland slecht weer en winter is. De Bahama’s zijn vooral geliefd bij Amerikanen, die er dan ook veel te vinden zijn. Ga je in de maanden buiten het hoogseizoen? In de zomerperiode kan de warmte door de hoge luchtvochtigheid heet aanvoelen. De prijzen in het zomerseizoen liggen over het algemeen wel lager dan in andere maanden. Sommige resorts sluiten zelfs tijdens de zomermaanden, maar de meeste zijn het hele jaar geopend. Als je juist houdt van hoge temperaturen is de zomerperiode ook geschikt voor een reis naar de Bahama’s.

Klimaat Bahama’s

Op de Bahama’s heerst een subtropisch klimaat, maar door de wind die vrijwel altijd aanwezig is, zijn de temperaturen zeer aangenaam. De gemiddelde dagtemperatuur gedurende het hele jaar is 23 graden. ‘s Nachts blijft het koelt het af naar 15 tot 23 graden. De maanden mei tot en met oktober zijn de natste en warmste maanden, waarbij de temperatuur op kan lopen tot 30 graden. Van november tot april zakt de temperatuur tot ongeveer 21 graden. De zeetemperatuur blijft altijd boven de 22 graden, in de zomer zelfs boven de 27 graden. De warmte wordt getemperd door de ligging midden in zee. De meer noordelijk gelegen eilanden van de Bahama’s zijn meestal ongeveer vijf graden koeler dan de eilanden in het zuiden.

In het voorjaar zijn de temperaturen op de Bahama’s zeer aangenaam. Het wordt een comfortabele 23 graden en de zeewatertemperatuur loopt ook op. Het zeewater is overigens altijd minimaal 22 graden warm, waardoor er het hele jaar door prettig gezwommen kan worden. In de nachten wordt het slechts enkele graden koeler dan de temperatuur overdag.

In de zomermaanden lopen de temperaturen op tot ruim 30 graden met een hoge luchtvochtigheid, waardoor de warmte heet aanvoelt.

De winters in de Bahama’s zijn lekker warm met een temperatuur overdag tussen de 22 en 26 graden. Het waait op de Bahama’s vaak wel licht, waardoor het ’s avonds in de winter wat fris kan aanvoelen, ondanks dat de temperatuur in de avond en nacht slechts enkele graden daalt.

Regenseizoen in Bahama’s

Het regenseizoen op de Bahama’s is tussen mei en oktober. Vergeleken met de rest van de Caribische eilanden en gebieden stelt het regenseizoen echter niet veel voor. De regenbuien zijn kort, maar vaak wel hevig. Regenbuien kunnen elk moment van het jaar plaatsvinden, maar de maanden met de meeste regen zijn die van mei tot en met oktober. In de noordelijke eilanden valt dan iets meer regen (tot 20 procent meer). Op de zuidelijke eilanden regent het het minst. Regenval komt voornamelijk voor in de vorm van korte zware buien of onweersbuien, waarna het snel weer opklaart. We kunnen dus niet echt spreken van een regenseizoen.

Orkanen en extreem weer in Bahama’s

De maanden juni tot en met november kennen het grootste risico op tropische stormen of orkanen. De temperatuur kan oplopen tot 30 graden. Door de grootte van de eilandengroep is het goed mogelijk dat een orkaan over een eiland trekt, zonder dat daar op andere eilanden wat van te merken is. De Bahama’s omvatten een gebied van maar liefst 1.000 bij 300 kilometer. Mocht je een echte warmteliefhebber zijn, dan hoeft het kleine risico op een orkaan geen reden te zijn om niet te gaan. De infrastructuur en de gebouwen op de Bahama’s zijn ertegen gewapend.

Bahama’s toeristische attracties

De Bahama’s zijn voor veel mensen de ultieme vakantiebestemming. Er is dan ook veel te zien, bijvoorbeeld het Grand Bahama Lucayan National Park, waar zich onder water een van de langste onderwaterkalksteengrotten ter wereld bevindt. Deze kun je samen met andere grotten bezichtigen. Er is een houten brug over het moeras en een hagelwit strand.
Flamingo’s kijken in het Inagua Nationaal Park, hier verzamelen zich de grootste kolonies flamingo’s bij Lake Rosa.

Long Island is een van de eerste ontdekkingen van Columbus in 1492. Het ziet er schilderachtig uit. In de noordelijke punt vind je Cape Santa Maria, waar hele westkust een groot wit strand is die overgaat in de helderblauwe zee.

Meerdere eilanden claimen dat Columbus er als eerste kwam, maar Crooked Island is in ieder geval het tweede eiland waar Columbus voet aan wal zette. Het eiland heeft een onregelmatige kustlijn met diepe inhammen. Geniet van vogels, vleermuisgrotten en Bathing Beach waar zelfs varkens in kraakhelder water zwemmen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy