De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bahrein

Beste reistijd Bahrein


Beste reismaanden BahreinDe beste reistijd voor Bahrein zijn de maanden november tot en met april. In de zomer is het beter om Bahrein te mijden, er heerst dan een zeer warm klimaat dat heet en vochtig is. In de zomer is er een bijkomend risico op zandstormen en hete winden. In de winter is de luchtvochtigheid een stuk lager en zijn de temperaturen aangenaam. In de eerste maanden van het jaar kan de woestijn zelfs in bloei staan.

De Bahrein F1 Grand Prix wordt gehouden in maart of april en het weer is gedurende deze reismaanden meestal erg goed, hoewel stofstormen (zogenaamde Shamal’s) zich kunnen ontwikkelen in deze tijd van het jaar. De maanden maart en april zijn desondanks een goed moment om Bahrein te bezoeken.

De herfst is ook een goede tijd om naar Bahrein te gaan. De temperaturen zijn dan aangenaam, net als in de lente. In deze tijd van het jaar krijgt Bahrein vaak te maken met ochtendmist. Deze begint meestal net na middernacht en duurt tot de zon gaat schijnen, na  acht uur ’s ochtends lost de mist snel weer op.

Klimaat Bahrein

Bahrein kent twee duidelijke seizoenen: een zeer warme zomer en een relatief milde winter. Tijdens de zomermaanden van april tot oktober kan het gemakkelijk boven de 40 graden worden. Bahrein heeft een warm en vochtig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 29 graden. In de zomer is het klimaat onaangenaam vanwege de zandstormen en de hete zomerwinden. De meeste regen valt tussen december en april. In de overige periodes valt er praktisch geen regen. Bahrein bestaat uit een groep van in totaal 33 eilanden.

De lente in Bahrein duurt niet lang, de overgang van winter naar zomer gaat vaak snel. Het klimaat van Bahrein is meestal erg prettig in deze tijd en het is een goed moment om van het buitenleven te genieten. In de maanden juni en juli zijn temperaturen van ruim boven de 40 graden geen uitzondering. De combinatie van de intense hitte en hoge luchtvochtigheid in de zomer maakt het klimaat van Bahrein voor de meeste mensen onaangenaam. Daarnaast is er een warme, droge zuidwestenwind, plaatselijk bekend als de Qaws. Ook is er kans op zandstormen. Vergeleken met het vasteland is het op Bahrein wel relatief wat koeler. Temperaturen matigen in de wintermaanden, van november tot maart en liggen tussen 10 en 20 graden. Van december tot maart zorgt de zuidoostenwind voor vochtige lucht.

Regenseizoen in Bahrein

In Bahrein krijgt valt weinig neerslag, maar dat wat er valt, valt meestal in de winter. Als het regent zijn het vaak korte hevige buien die de ondiepe wadi’s onder water zetten. Sommige wegen raken dan geblokkeerd.

Bahrein toeristische attracties

Bahrein is een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein tussen Saoedi-Arabië en Qatar. Bahrein heeft een brugverbinding met Saoedi-Arabië. De hoofdstad van Bahrein in het noordoosten is Manamah en ligt aan de Perzische Golf.

De economie van Manamah is gericht op aardolie, olieraffinage, visserij en parelduiken. Andere belangrijke steden in Bahrein zijn Muharraq, Rifa’a, Jidhafs, Sitra, Awali, en Isa Town. Tussen de eilanden kun je per boot reizen. Bahrein is ook bekend vanwege de Formule 1 races. Deze worden gehouden op het Sakhir circuit. Het circuit ligt ongeveer 35 kilometer van Manamah. Een historische plek in Bahrein is de tell Qal’at al Bahrein, sinds 2005 staat deze plek op de werelderfgoedlijst.

Andere bezienswaardigheden zijn de Barbar Tempel daterend uit 2000 -3000 voor Christus, museum over parelduiken, het Arad fort uit de 16e eeuw en de moskee Al Khamis. Ook is het mogelijk om een diverse soukhs te bezoeken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy