De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bangladesh

Beste reistijd Bangladesh


Beste reismaanden BangladeshDe beste reistijd voor Bangladesh zijn de maanden oktober tot en met februari, wanneer het winter is. De temperaturen zijn dan het aangenaamst en er valt minder regen. Van mei tot oktober vallen de moessonregens en kunnen er ook veel overstromingen in Bangladesh voorkomen. Deze overstromingen verdelen Bangladesh dan in talloze eilandjes die het reizen kunnen bemoeilijken. Het is er dan ook nog eens drukkend warm, met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden Celsius. Na het regenseizoen is het weer in Bangladesh stabiel en overwegend zonnig. Vooral in de maanden november tot en met januari is het droog en zonovergoten.

Hoogseizoen Bangladesh

Hoogseizoen in Bangladesh zijn de maanden oktober tot en met maart. Veel Westerse toeristen zul je er echter niet vinden. Bangladesh is nog niet door massaal toerisme ontdekt.

Klimaat Bangladesh

Bangladesh heeft een tropisch klimaat waar water een belangrijke rol speelt. De rivieren die het regenwater van de Himalaya en de bergen ten noorden van het land afvoeren, zorgen voor flinke overstromingen. De vruchtbare grond die hierdoor ontstaat zorgt voor een bevolkingsdichtheid die twee keer zo groot is als in Nederland.

Bangladesh kent twee seizoenen, waarin de winter koeler is met maximumtemperaturen tussen de 22 en 29 graden. In het voorjaar warmt het snel op en is de gebruikelijke temperatuur vaak ruim boven de 35 graden. Zodra de regentijd begint wordt de hitte weer iets gedempt. De nachten in de zomer blijven heet, met temperaturen rond de 30 graden.

Regenseizoen Bangladesh

Het regenseizoen van Bangladesh duurt van juni tot en met augustus. De regen houdt vaak enkele uren aan in de middag en avond. Vooral tijdens deze moessonperiode voelt het erg drukkend aan in Bangladesh. Bangladesh ligt in een regio waar tussen mei en december orkanen kunnen ontstaan, maar de grootste rampen zijn vaak overstromingen en modderstromen. Deze rampen zijn het gevolg van de geografische ligging van het land, dat zich in de natste regio’s ter wereld bevindt.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy