De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Barbados

Beste reistijd Barbados


Beste reismaanden BarbadosDe beste reistijd voor Barbados zijn de maanden december tot en met april. Surfers kunnen overigens het hele jaar terecht op Barbados. Vooral langs de oost- en de zuidkust zijn goede golven te vinden. Wanneer je in juli naar Barbados gaat, kun je het jaarlijkse Crop Over festival vieren. Vijf weken lang wordt vooral in Brigdetown feest gevierd, met markten en overal muziek.

Hoogseizoen Barbados

Het hoogseizoen loopt van midden december tot midden april. In deze tijd valt ook de minste neerslag. Tijdens deze periode is het overal drukker dan normaal en zijn de prijzen van hotels hoger.

Klimaat Barbados

Het eiland heeft een tropisch klimaat met weinig temperatuurschommelingen gedurende het jaar. Er waait een heerlijk verkoelende passaatwind, waardoor de gemiddelde dagtemperatuur rond de 28 graden ligt. Omdat Barbados zo dicht bij de evenaar ligt, heeft Barbados niet vier verschillende seizoenen, maar eerder een nat seizoen en een droog seizoen. Het droge seizoen in Barbados duurt van december tot en met januari, februari, maart, april en mei. De gemiddelde temperatuur in Barbados tijdens het droge seizoen is tussen de 24 en 28 graden Celsius. De luchtvochtigheid in Barbados varieert het hele jaar tussen 70 en 76%. Een kenmerk van het weer op Barbados in de zomer is de koele en verfrissende noordoostelijke passaatwind, die de nachten wat frisser kan laten aanvoelen.

Regenseizoen op Barbados

Het regenseizoen in Barbados loopt van juni tot en met november. De gemiddelde temperaturen in Barbados tijdens het regenseizoen zijn 24 tot 28 graden en september en oktober zijn de meest vochtige maanden. In november loop je de meeste kans op tropische regenbuien, maar in juli valt de meeste regen. De buien zijn meestal kort en hevig. Na een fikse regenbui schijnt vaak snel weer de zon.

Orkanen op Barbados

Tropische regenbuien kunnen voorkomen in het orkaanseizoen dat loopt van juni tot oktober. Tropische regens zijn op Barbados vaak spectaculair, maar de grond op het eiland is zeer poreus en de zwaarste regens stromen snel weg in de ondergrondse meren of de zee. Echte orkanen komen op Barbos zelden voor. De laatste keer dat Barbados een voltreffer kreeg van een grote orkaan was in 1955. Orkanen zijn in het gebied wel talrijk, maar door de zuidoostelijke ligging blijft Barbados buiten schot.

Barbados toeristische attracties

Het tropische eiland Barbados is een perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie. Het ligt op de grens van de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. De wereld onder water is minstens net zo indrukwekkend als het eiland zelf. Aan de zuid- en de westkust liggen veel stranden met fijn zand, terwijl het binnenland heuvelachtig is. De stranden zijn omringd door koraalriffen.

Naast uitstekende watersportmogelijkheden als surfen, zeilen en duiken, heeft Barbados ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Harrison’s Cave bijvoorbeeld is een enorm grottenstelsel dat je vanuit een treintje kunt verkennen. De Morgan Lewis Windmolen herinnert aan de kortstondige periode waarin Nederland Barbados bezette en er suikerriet verbouwde. Je reist gemakkelijk van attractie naar attractie in een huurauto of maakt gebruik van het openbaar vervoer.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy