De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:

Bed & Breakfasts populair met 40 procent meer boekingen


16 augustus 2015

B&B’s zijn populair. Het aantal reserveringen bij B&B’s lag in de eerste helft van 2015 wereldwijd 39 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal accommodaties nam toe met 18 procent. Vooral stellen zonder kinderen kiezen voor een bed & breakfast, blijkt uit statistieken van bedandbreakfast.eu.

Marktonderzoek onder B&B-eigenaren

Om meer te weten te komen over de B&B’s en hun gasten, deed de B&B website vorig jaar marktonderzoek onder 3704 Europese B&B-eigenaren, in samenwerking met Stenden Hogeschool. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten:

  • De kamerprijs van een Europese B&B bedraagt gemiddeld 76,46 euro, inclusief ontbijt.
  • De gemiddelde jaaromzet van een B&B in Europa is 16.700 euro.
  • Gemiddeld heeft een B&B in Europa 5,2 gastenkamers en 7,6 slaapplaatsen.
  • Veertig procent van de Europese B&B’s is gestart na 2011.
  • Bed & breakfasts worden vooral bezocht door stellen zonder kinderen, zij zijn voor 41 procent van de B&B’s de belangrijkste groep gasten.
  • Een kwart van de gasten overnacht vanwege werk of zaken in een B&B.

B&B’s goedkoper

De populariteit van B&B’s is vooral te verklaren door de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Ze zijn goedkoper dan hotels, maar bieden hetzelfde comfort. Een duidelijke trend is daarnaast dat steeds meer toeristen kiezen voor een sociale manier van reizen. Overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen is de persoonlijke beleving die een B&B kan bieden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy