De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Belize

Beste reistijd Belize


Beste reismaanden BelizeDe beste reistijd voor Belize zijn de maanden februari tot en met april. In onze zomer is het in Belize winter en in onze winter is het er zomer. Het droge seizoen loopt van oktober tot en met mei. Winter in Belize betekent regenseizoen en geeft kans op orkanen in augustus en september. De meeste regen valt van juni tot en met november. Het beste kun je de maanden augustus en september vermijden in verband met het risico op orkanen. In Belize heerst een subtropisch klimaat en het is er het hele jaar door warm. In de zomerperiode schommelt de temperatuur tussen de 30 en 35 graden. In de winter is dat gemiddeld tien graden koeler, maar nog steeds aangenaam warm met temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Hoogseizoen Belize

Het hoogseizoen in Belize loopt van december tot en met februari. Wanneer je in deze periode reist kan het handig zijn om accommodatie van te voren te regelen.

Klimaat Belize

Belize heeft een tropisch klimaat. Door het jaar heen verschillen de temperaturen weinig. Er zijn twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november.

De temperatuur ligt het hele jaar ruim boven de 20 graden. Aan de kust loopt in januari, dat de koudste maand van het jaar is, de temperatuur op tot circa 21 graden. In juli stijgt de temperatuur aan de kust tot 27 graden. In het binnenland is de temperatuur iets hoger dan aan de kust.

Ook is de geografie van Belize van invloed op het klimaat in Belize. Het noorden van Belize is namelijk redelijk vlak, terwijl het zuiden meer wordt gekenmerkt door een berglandschap. In dit berglandschap is het niet alleen vochtiger, maar ook aanzienlijk koeler.

Regenseizoen in Belize

Het regenseizoen op Belize duurt inclusief de overgangsmaanden van half mei tot en met half november. Een tweede reden om Belize specifiek in het droge seizoen te bezoek is de kans op orkanen, die het meeste voorkomen van juni tot met november.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy