De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Benin

Beste reistijd Benin


Beste reismaanden BeninDe beste reistijd voor Benin zijn de maanden december tot en met maart en augustus tot en met september. De temperatuur is in die reisperiodes wat boven de 30 graden. Dat is iets hoger dan de temperatuur in de regentijd van april tot en met november, maar de luchtvochtigheid maakt de lagere temperaturen dan juist wat minder prettig dan de temperatuur in de drogere maanden.

Ben je van plan vooral in het zuiden van Benin te verblijven, dan kun je de maand juli toevoegen aan de beste reistijd voor Benin. De zon schijnt dan het meest en de watertemperatuur is dan op het warmst.

Ga je naar het noorden, dan verschuift de ideale reisperiode met een maand naar voren. De drogere maanden november tot en met februari zijn dan het meest geschikt. Maart en april zijn vervolgens nog wel relatief droog, maar kunnen ook erg warm zijn. Op grotere hoogtes in de Atakorabergen zal het iets kouder zijn. Hier valt wel meer regen dan in andere gebieden van Benin.

Hoogseizoen Benin

Het hoogseizoen in Benin zijn de droge maanden december tot en met maart. Benin is door het massatoerisme echter nog niet ontdekt. Extreme toeristische drukte zal in Benin in geen enkele maand voorkomen.

Klimaat Benin

Het klimaat van Benin is tropisch, waarin onderscheid gemaakt kan worden in het noorden en het zuiden. In het zuiden is het een stuk natter en in het noorden wat droger. De meeste regen valt rond de Atakorabergen in het noordwesten van Benin. In het Noorden van Benin wordt het meestal tussen de 30 en 34 graden, waarbij enkele dagen met temperaturen ruim boven de 40 graden ook mogelijk zijn. In het zuiden varieert de temperatuur wat meer tussen de 20 en 35 graden.

Regenseizoen Benin

Het zuiden van Benin kent twee regenseizoenen: in het zuiden van mei tot half juli en van september tot december. Het noorden heeft één regenperiode: van juni tot september, waarbij de meeste regen valt in augustus. Door grote regenval kunnen er incidenteel grote overstromingen voorkomen. Het droge seizoen loopt van december tot april en van half juli tot half september.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy