De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bolivia

Beste reistijd Bolivia


Beste reismaanden BoliviaDe beste reistijd voor Bolivia zijn de maanden mei tot en met oktober, de winterperiode in Bolivia. Het is er dan droog en de lucht vaak helder. Augustus is de maand waarin het weer in Bolivia het meest betrouwbaar is. In deze periode vinden ook de meeste Boliviaanse feestdagen plaats. De zomer in Bolivia loopt van de maanden november tot en met april. Dit is meteen ook het regenseizoen, waardoor sommige gebieden in Bolivia niet bereikbaar en vervoer over land erg moeilijk of zelfs niet mogelijk is.

Beste reismaanden Bolivia

Klimaat Bolivia

Doordat Bolivia ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland. Het klimaat van Bolivia wordt vooral beïnvloed door de bergketens van de Andes die het land in verschillende klimaatzones verdeelt. In het noorden (Amazonas) is het over het algemeen tropisch en vochtig, in het zuidoosten (Chaco) juist heet en droog.

Het hoogland (Altiplano) ligt op een hoogte van meer dan 3000 meter. Op deze kale en droge hoogvlakte kan het kwik vooral ’s nachts en in de Boliviaanse winter flink dalen. Rond het Titicacameer en op de zoutvlakte bij Uyuni kan de temperatuur in de nacht dalen tot zelfs 20 graden onder nul. Met welk klimaat en temperaturen je in Bolivia te maken krijgt, hangt dan ook sterk samen met de regio die je gaat bezoeken en de periode van het jaar. Bekijk voor een gerichter advies voor jouw bestemming de pagina’s in de tabel hierboven.

Hoogseizoen Bolivia

In augustus is het hoogseizoen in Bolivia. Er zijn veel Boliviaanse feestdagen en ook de Bolivianen zelf zijn gedurende deze periode vrij. Het kan dan erg druk zijn.

Regenseizoen Bolivia

Het regenseizoen valt in de Boliviaanse zomer, in de maanden november tot en met april. Door de vele regen kunnen veel wegen onder water staan en zijn sommige delen van de Amazone of andere regio’s van Bolivia niet bereikbaar. Reizen door Bolivia is in de regenperiode dus een stuk moeilijker, maar kan voor de liefhebbers wel avontuurlijk zijn. Wil je het Carnaval in Oruro meemaken, dan kun je Bolivia in februari bezoeken. Ook de moeite waard in de regenperiode is de zoutvlakte Salar de Uyuni. Ervaar hoe het laagje water op het zout de indruk van een enorme spiegel geeft. Een indrukwekkend schouwspel, dat in de regentijd gezien kan worden.

Bolivia bezienswaardigheden

Bolivia is een van de armste landen in Zuid-Amerika, maar heeft een groot aantal prachtige bezienswaardigheden, zowel in de stad als in de natuur. Bezoek de zoutvlakten van Uyuni, de grootste ter wereld. Zowel in de droge tijd als de regentijd een indrukwekkende bestemming.

Ook de hoofdstad La Paz is een bezoek waard. Het leven is er goedkoop, relatief veilig en een mooi startpunt voor een verdere reis door Bolivia. Bezoek Rurrenabaque en het regenwoud, voor een trip door de pampa’s.

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia. Een prachtig gebied om te verkennen.

Ook de oude zilvermijnen van Potosí zijn erg indrukwekkend. De stad Potosi werd zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed. Daarmee wordt de stad erkend als een van de mooiste van Zuid-Amerika.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy