De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bosnië en Herzegovina

Beste reistijd Bosnië en Herzegovina


Beste reistijd Bosnië en HerzegovinaDe beste reistijd voor Bosnië en Herzegovina zijn de maanden april tot en met september. Bosnië-Herzegovina kent koude en sneeuwrijke winters, maar ook juist warme zomers. In het noorden is het meestal een paar graden koeler. In de maanden april en mei biedt Bosnië een mooi schouwspel van verse en kleurrijke bloemen. Voor een actieve reiziger is dit de allerbeste tijd om naar Bosnië-Herzegovina te gaan.

Hoogseizoen Bosnië en Herzegovina

Het hoogseizoen in Bosnië en Herzegovina zijn de maanden juli en augustus.

Klimaat Bosnië en Herzegovina

Het klimaat van Bosnië en Herzegovina is wisselend en niet altijd goed voorspelbaar. Het hele land is te verdelen in twee klimaatzones. In de bergen zijn de zomers koeler en de winters langer en strenger. Het noorden kent een gematigd zeeklimaat, terwijl het zuiden een mediterraan klimaat heeft. In de zomer kan de temperatuur oplopen naar 35 tot zelfs 40 graden. Gemiddeld is het in Bosnië een stuk minder heet, met temperaturen tussen 24 en 27 graden. In de winter valt er over het algemeen vrij veel sneeuw. Bosnië kent daardoor een wintersportseizoen, dat loopt van eind oktober tot en met april.

Regen in Bosnië en Herzegovina

In het noorden valt de meeste regen in de zomer en in het zuiden vooral tijdens de herfst en de winter. De neerslaghoeveelheden verschillen per regio. Westelijk van de Dinarische Alpen valt drie keer zo veel regen als aan de oostelijke kant van de bergketen. Verder kent Bosnië geen uitgesproken regentijd, maar regent het wel meer in de herfst en winterperiode.

Wintersport in Bosnië-Herzegovina

Het is mogelijk om in Bosnië te wintersporten. Het seizoen loopt van eind oktober tot en met april. Niet alle delen van het wintersportgebied zijn sneeuwzeker, dus het loont de moeite om vooraf goed de weersvoorspelling in de gaten te houden.

Bosnië en Herzegovina bezienswaardigheden

De hoofdstad Sarajevo is een zeer aantrekkelijke stad. Bezoek de beroemde Latijnse Brug en de mooie moskee Gazi Husrev-beg. Bezoek ook Mostar, bekijk er de 16e-eeuwse Ottomaanse brug die over het water van de rivier de Neretva hangt, bekend als de Stari Most.

Liefhebbers van indrukwekkende natuur bezoeken de Kravicawatervallen, een van de mooiste bezienswaardigheden in Bosnië en Herzegovina. Ook het Nationaal Park van Sutjeska met de meest ongerepte wouden van Europa is indrukwekkend.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy