De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Botswana

Beste reistijd Botswana


Beste reismaanden BotswanaDe beste reistijd voor Botswana zijn de maanden mei tot en met september. Juli tot en met oktober zijn de beste reismaanden voor een safari in Botswana. Het is dan warm en de dieren bevinden zich vooral bij het water. Eind november begint de regenperiode. Tussen juli en september is het droog en zonnig met gematigde temperaturen. ’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen. Door de veelvuldige regenbuien in de periode november tot maart heeft het de benaming ‘groene seizoen’ meegekregen.

Beste reismaanden Botswana

Klimaat Botswana

Botswana is het gehele jaar door te bezoeken. Er zijn echter verschillen per periode. De beste periode om Botswana te bezoeken als je wild wilt zien, is de periode van juli tot en met oktober.
Vanaf oktober neemt de hoeveelheid regen snel toe. Vanaf dit moment begint de nattere tijd, die aanhoudt tot april. In deze tijd is het vaak ook erg warm in Botswana, waarbij het door de hoge luchtvochtigheid klam en drukkend kan aanvoelen. Temperaturen tussen de 30 en 35 graden zijn heel normaal in de periode november tot en met maart. In het zuidwesten van Botswana kan het zelfs nog wat warmer worden. ’s Nachts daalt de temperatuur wel flink, naar een aangename 17 tot 21 graden.

In de winter, van juni tot en met augustus, kan het ‘s nachts erg koud worden, waarbij zelfs nachtvorst kan voorkomen. Gedurende de dag ligt de temperatuur in de winter tussen een aangename 20 en 26 graden. Dit is een goede periode voor safari’s in Botswana. Dit is de beste periode voor safari’s om groot wild te spotten, bijvoorbeeld in Chobe Nationaal Park. Augustus, september en oktober zijn de piekmaanden, wanneer de grote kuddes samenkomen rond het water en de groenere gebieden, waardoor het bekijken eenvoudiger is, doordat er minder blad aan de bomen zit. In oktober kan het wel erg warm worden met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 graden. Dit is geen goede periode om de Kalahari te bezoeken, omdat het er dan erg heet is. Voordeel is wel: in deze periode heb je weinig last van muggen in Botswana. Ook voor het bezoeken van de Okavango-delta is dit een goede reisperiode. De delta is dan namelijk op zijn grootst.

Hoogseizoen Botswana

Het hoogseizoen in Botswana zijn de maanden juni tot en met augustus. De prijzen liggen dan een stuk hoger dan tijdens de rest van het jaar. Dit is overigens ook de drukste periode, omdat de Zuid-Afrikaanse vakanties in dezelfde maanden vallen.

Regenseizoen in Botswana

Het regenseizoen in Botswana staat ook wel bekend al het ‘groene seizoen’. Het loopt van de maanden november tot en met maart. In deze periode is het overdag heet, variërend van 30 tot 35 graden, maar tijdens een regenbui kan de temperatuur snel dalen naar 15 tot 18 graden. Regen valt meestal in korte, hevige buien. Sommige gebieden kunnen hierdoor onbereikbaar worden. Tussen de regens zijn er langere periodes van droogte. Het ‘groene seizoen’ heeft als voordeel dat veel lodges hoge kortingen geven.

Het landschap is tijdens het regenseizoen prachtig groen. Rondom de Makgadigadi-zoutpannen vindt in deze periode de migratie van zebra’s plaats, een prachtig schouwspel.

Ook voor de vogelliefhebber is deze tijd erg goed om te reizen, vooral de maanden november tot en met maart zijn geschikt om bijvoorbeeld de Kalahari en Linyanti-regio te bezoeken. Bijkomend voordeel is dat de prijzen gedurende deze periode een stuk lager zijn dan in het hoogseizoen.

Van april tot en met mei is er een overgangsperiode van de natte periode naar de droge periode. De temperatuur is aangenaam en de luchten zijn vaak blauw. Veel wegen in de wildparken zijn weer begaanbaar, zodat safari’s mogelijk zijn. In deze reisperiode kan ook de Kalahari bezocht worden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy