De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Brazilie

Beste reistijd Brazilië


Beste reismaanden BraziliëDe beste reistijd voor Brazilië is sterk afhankelijk van de plaatsen die je wilt bezoeken. Het land is te verdelen in een groot aantal klimaatzones, aangezien Brazilië te vergelijken is met de grootte van Europa. Ga je vooral een strandvakantie houden? Dan is het noordoosten daarvoor het hele jaar door geschikt. Meer naar het zuiden zijn de maanden september tot mei aan te raden. De beste reistijd om rond te trekken door Brazilië door het Amazonegebied en de Pantanal is de reisperiode van juni tot en met oktober. De hoofdstad van Brazilië is Brasilia (en dus niet Rio de Janeiro). De beste maanden om Brasilia te bezoeken zijn maart tot en met juni.

Hoogseizoen Brazilië

Over het hele land gezien zijn de maanden december tot maart het toeristisch hoogseizoen. In deze maanden hebben de Brazilianen vakantie en vieren zij uitbundig Carnaval.

Klimaat Brazilië

Het noorden van Brazilië ligt op de evenaar ligt en de rest op het zuidelijk halfrond. Daardoor zijn de seizoenen precies tegenovergesteld dan in Nederland. In verreweg het grootste deel van het land zijn de temperaturen het hele jaar door aangenaam of warm. Alleen in de hooggelegen gebieden in het zuiden kan het in de maanden juni en juli koud worden. Het Amazonegebied heeft een warm en vochtig klimaat, waarbij het droge seizoen valt tussen de maanden juni en oktober.

Tussen mei en september is het in Brazilië winter. Het weer is dan in het noorden redelijk vergelijkbaar met een zomer in Nederland. Verder zuidelijk lijkt de winter meer op een Nederlandse herfst of lente.
De Braziliaanse zomer is vaak warm en vochtig met zo nu en dan stortregens. Ten noorden van Rio de Janeiro is het klimaat tropisch en kan de temperatuur in de zomer variëren van 25 tot 40 graden.

Regenseizoen in Brazilië

In het noordoosten regent het vooral van april tot en met augustus. Het regenseizoen in de Amazone, Pantanal en het zuidoosten loopt van november tot en met maart. De Pantanal kan moeilijk bereikbaar zijn bij hoogwater.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy