De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bulgarije

Beste reistijd Bulgarije


Beste reismaanden BulgarijeDe beste reistijd voor Bulgarije zijn de maanden mei tot en met september. In de zomermaanden juli en augustus kan het er wel druk zijn. Bulgarije kan in principe het gehele jaar door bezocht worden, afhankelijk van je reisdoelen. De kust van de Zwarte Zee is ideaal voor zonliefhebbers in de zomer, maar ook overwinteraars kunnen er in de wintermaanden terecht. Van december tot en met februari kan het hier wel licht vriezen. Rondreizen in Bulgarije kan het beste van april tot eind juni gedaan worden. Wintersporten kun je van december tot en met maart in de wintersportgebieden van Bulgarije, vooral in het Rilagebergte.

Beste reismaanden Bulgarije

Klimaat Bulgarije

Bulgarije kent hete zomers en koude winters, een typisch landklimaat. Doordat Bulgarije bergen heeft en onder invloed staat van de Zwarte Zee, zijn de temperaturen nooit overdreven hoog of laag. Al in mei wordt het regelmatig meer dan 20 graden. In de zomer zijn temperaturen van rond de 30 graden wel normaal. Gemiddeld is het in het binnenland van Bulgarije aangenaam rond 24 graden. In de zomer schijnt de zon tot 10 uur per dag. Ook in de herfst blijft het nog erg lekker, met gemiddeld ongeveer 22 graden. In Bulgarije kan overigens wel altijd een bui vallen.

Langs de kust van de Zwarte Zee wordt het vaak warmer, maar een verkoelende wind maakt de temperaturen over het algemeen zeer draaglijk.

In de bergen wordt het vanaf half oktober wel snel kouder en in december kan zware sneeuwval voorkomen. De wintersportgebieden zijn vanaf januari tot en met maart sneeuwzeker. In de winter is er buiten de wintersportgebieden niet zo aantrekkelijk. De grote steden zijn vaak wat nat en koud en niet erg uitnodigend.

Hoogseizoen Bulgarije

In de maanden juli en augustus is het hoogseizoen in Bulgarije. In Sofia zal de drukte nog wel meevallen, maar aan de Zwarte Zee-kust kun je periode overvolle stranden en hogere prijzen verwachten.

Regen in Bulgarije

Gemiddeld valt er 600 millimeter regen per jaar in Bulgarije, iets minder dan in Nederland. In de bergen regent het meer, maar vaker in de vorm van sneeuw. In het zuiden valt de meeste regen in de herfst, terwijl in de rest van het land juist veel regen valt in de zomer. In mei en juni valt de meeste regen van het hele jaar. De minste regen valt er in de reisperiode januari en februari.

Bulgarije bezienswaardigheden

De Zwarte Zee is een grote toeristische trekpleister, met een prachtige kustlijn van bijna 400 kilometer met mooie zandstranden. Voor een actieve vakantie kun je de bergen van Bulgarije beklimmen of mountainbiken en wandelen. Er zijn maar liefst meer dan 35.000 kilometer wandelpaden.

In de winter kun je in Bulgarije skiën, bijvoorbeeld in Quaint Bansko, Pamporovo (het meest zuidelijke skigebied van Europa) en Borovets in het Rilagebergte.

Bezoek de Bailusheva pijnboombossen en de kalksteenrotsen in het Pirin Nationaal Park, de zeven meren en het tiende eeuwse klooster in het Rila Nationaal Park en de waterval van Raiskoto Praskalo. Bulgarije heeft ook bijzondere mineraalwater spa’s, vooral rond de Zwarte Zeekust.

In de zomermaanden vind je leuke (gratis) festivals zoals het Bansko International Jazz festival en het Spirite of Burgas festival.

 

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy