De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Burkina Faso

Beste reistijd Burkina Faso


Beste reismaanden Burkina FasoDe beste reistijd voor Burkina Faso zijn de maanden september en oktober voor de optimale reiservaring, maar de periode van oktober tot en met december kan ook geschikt zijn voor een bezoek. Vanaf december kunnen zandstormen voorkomen en na april en mei wordt het erg heet in Burkina Faso. Het regenseizoen in Burkina Faso zijn de maanden juli en augustus. De gemiddelde temperatuur tijdens de beste reistijd in september en oktober ligt rond de 32 graden.

Beste reismaanden Burkina Faso

Klimaat Burkina Faso

In Burkina Faso zijn drie seizoenen te onderscheiden: de regentijd, de winter en de warme tijd. Het regenseizoen begint medio juni en loopt tot en met september. De luchtvochtigheid is in deze tijd op zijn hoogst. In het noorden valt relatief weinig regen, maar juist in het zuiden kunnen de buien bijzonder hevig zijn. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 30 en 40 graden.

De winter loopt in Burkina Faso van oktober tot en met februari. De temperaturen liggen dan iets lager dan in de regentijd, vooral in het noorden. Hier kan het ’s nachts zelfs afkoelen tot rond het vriespunt.
De warme tijd loopt van maart tot en met mei, waarbij de temperatuur kan oplopen tot boven de 45 graden. Van december tot en met maart kan de bloedhete woestijnwind “de Harmattan”, vanuit het noordoosten waaien. Deze wind zorgt voor stofstormen die het openbare leven lam kunnen leggen.

Hoogseizoen Burkina Faso

Burkina Faso is een nog nauwelijks ontdekt land, waardoor er geen sprake is van een hoogseizoen. Tijdens de maanden van de beste reistijd in september en oktober zult u nog steeds weinig toeristen tegenkomen.

Regenseizoen in Burkina Faso

Het regenseizoen loopt van juni tot oktober. Maar de hoeveelheid regenval is niet extreem. Burkina Faso is een droog land. In het noorden is het gedurende deze periode minder nat dan in het zuiden van het land.

Burkina Faso bezienswaardigheden

De hoofdstad Ouagadougou is een typisch Afrikaanse stad, waar het Paleis van de Mogho Naba en een prachtige moskee een bezoek waard zijn. Andere leuke steden in Burkina Faso zijn Bobo Dioulasso en Banfora. Hier zijn de Banfora watervallen te vinden.

Kom je vooral voor de nationale parken, bezoek dan “W”, het grootste en bekendste nationale park in Burkina Faso. Het park strekt zich uit tot Niger en Benin en dankt haar naam aan de vorm van de rivier de Niger die door het park stroomt. In het park leven dieren als olifanten, nijlpaarden en leeuwen. Een ander populair park is het Arli National Park.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy