De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Burundi

Beste reistijd Burundi


Beste reismaanden BurundiDe beste reistijd voor Burundi zijn klimatologisch gezien de maanden juni tot en met augustus. Er valt in die periode weinig regen, bij een gemiddelde temperatuur van 29 graden. Bovendien is de luchtvochtigheid een stuk lager in deze periode, waardoor het niet zo klam aan zal voelen. Van januari tot en met mei valt de meeste regen in Burundi. Houd echter het actuele reisadvies voor Burundi in de gaten, wanneer je van plan bent naar Burundi te reizen.

Beste reismaanden Burundi

Klimaat Burundi

Burundi heeft een tropisch savanneklimaat. De temperaturen in Burundi zijn opvallend constant, met een dagtemperatuur rond gemiddeld 30 graden het hele jaar door. De temperatuur in de nachten ligt rond 20 graden. Er zijn wel twee seizoenen te onderscheiden: een nat seizoen van eind september tot en met april en een droog seizoen van juni tot september.

Hoogseizoen Burundi

Voor Burundi geldt een negatief reisadvies, van toerisme is er bijna geen sprake.

Regenseizoen in Burundi

Het regenseizoen in Burundi loopt van eind september tot en met april. De buien zijn echter niet extreem of langdurig van aard. Vaak blijft de regenval beperkt tot een dagelijkse bui, waarna het weer snel opklaart. In de regentijd is er wel meer bewolking aanwezig dan in het droge seizoen.

Burundi bezienswaardigheden

Mocht de tijd ooit beter worden om Burundi te bezoeken, dan zijn de nationale parken van Ruvubu, Kibira en Ruzizi erg mooi. Je vindt er apen, krokodillen, nijlpaarden en luipaarden. De hoofdstad van Burundi, Bujumbura, ligt aan het Tanganyikameer.

Ook al grenst Burundi niet aan zee, er is wel een mooi strand te vinden. Bezoek het strand van Saga (ook wel bekend als Coconut Beach). Hier is het toerisme al wat verder ontwikkeld met diverse hotels en restaurants.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy