De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cambodja

Beste reistijd Cambodja


Beste reismaanden CambodjaDe beste reistijd voor Cambodja zijn de maanden november tot en met februari. Dit zijn de meest aangename maanden met een gemiddelde temperatuur tussen 25 tot 30 graden. In de andere maanden is Cambodja ook goed te bezoeken, maar van maart tot en met mei kan het erg heet worden en in de regentijd van juni tot en met oktober loop je het risico op buien en zelfs overstromingen, waardoor sommige plaatsen minder goed bereikbaar kunnen worden.

Over het algemeen geldt dat de maanden november tot en met februari droog zijn en aangename temperaturen kennen van ongeveer 25 graden. De maanden maart tot en met mei zijn droog en heet. Juni tot en met augustus zijn nat en heet. De maanden september tot november zijn ook nog nat, maar al wel wat koeler dan de voorgaande periode.

Beste reismaanden Cambodja

Klimaat Cambodja

Het klimaat van Cambodja is tropisch, waardoor het er het hele jaar door warm is. Binnen het land zijn er geen grote verschillen in het klimaat. Wel zijn twee seizoenen te onderscheiden: het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen in Cambodja loopt van november tot en met mei. In deze maanden valt de minste regen. Binnen het droge seizoen zijn de maanden november tot en met januari de koudste maanden met een temperatuur van 25 tot 30 graden. In de maanden maart tot en met mei wordt het gemiddeld 35 graden. In het binnenland voelt het dan erg heet aan. De kust is in dit deel van het droge seizoen wel aangenaam. Het natte seizoen loopt vervolgens van juni tot en met oktober.

Hoogseizoen Cambodja

De maanden december en januari zijn het hoogseizoen van Cambodja. Prijzen liggen hoger, maar zijn voor westerse begrippen nog steeds laag. In de regentijd is het minder druk en is het nog goedkoper dan in de rest van het jaar. Een ander voordeel is dat enkele plaatsen in Cambodja juist mooier zijn dan in het droge seizoen.

Regenseizoen in Cambodja

Het regenseizoen loopt vervolgens van juni tot en met oktober, met de meeste regenval in de laatste maanden van deze periode. De buien in het regenseizoen zijn goed voorspelbaar en beginnen een aantal uren na het middaguur. Als je hier rekening mee houdt in je planning, hoeft dit geen enkele belemmering te zijn voor je reis.

Cambodja bezienswaardigheden

Cambodja ligt in Zuid-Azië, boven Indonesië. De helft van het land bestaat uit dichtbegroeide jungle. Een tocht door deze jungle is erg indrukwekkend. Hier vind je tempelcomplexen uit de tijd van het Angkor rijk. Bezoek de tempels van Angkor, maak een tocht op een olifant en cruise over de Mekong. Phnom Penh is een grote trekpleister en zonaanbidders komen aan hun trekken op de stranden van Sihanoukville.

De beste reisgidsen Cambodja

Plan je een reis of vakantie naar Cambodja? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Cambodja voor je samengesteld. Deze boeken over Cambodja zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Cambodja, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Cambodja bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Cambodja de volgende dag al in huis hebt!


https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy