De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Canada Visum Eta

De beste reistijd om Canada te bezoeken


27 april 2017


De dagen worden langer, de temperaturen stijgen…. de zomer komt er weer aan! Terrasjes pakken, bbq’en in de tuin of in het park en natuurlijk op vakantie. Velen van jullie hebben wellicht een vakantie gepland of zelfs al een vakantie geboekt. Verre reizen naar landen als Vietnam, de VS en Canada worden almaar populairder. Zeker na de introductie van elektronische visa zoals de eTA voor Canada en de ESTA voor de VS is het aantal reizigers naar deze landen toegenomen. Wilde dieren, natuurparken, witte stranden en warme temperaturen zijn de belangrijkste redenen om verre reizen te maken.

Niet geheel onbelangrijk, het klimaat van de door jou gewenste bestemming. Je wilt natuurlijk niet aankomen in Canada om erachter te komen dat je in het koudste seizoen bent geland, nationale parken zijn gesloten of er een feestdag is waardoor er niets te doen is. Eerst iets over het visum dat nodig is voor Canada, de eTA.

Visa Voor Canada

Sinds 15 maart 2016 dienen toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen de eTA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. Dit is een geheel elektronisch visa, gekoppeld aan je paspoort. Het is bedoeld voor alle reizigers van een ander land dan de VS die geen visum hebben en naar Canada willen reizen met het vliegtuig. Op www.reisbureausopeenrij.nl/eTa vind je meer informatie over de eTA. Indien je een visum wilt aanvragen voor Canada, kun je dit reisdocument online regelen via https://www.evisumservice.nl/visum-canada/.

Klimaat in Canada

Canada is een van de grootste landen op de aarde. Ondanks dat Canada bekend staat om zijn lange en koude winters, heeft het land toch een aantal verschillende klimaatgebieden. In gebieden ten oosten van de Rocky Mountains treft men de laagste wintertemperaturen. De Rocky Mountains vormen een obstakel, wat ervoor zorgt dat de koude lucht gematigd naar het westen kan doordringen. Vandaar is het weer in het westen een stuk zachter dan in het oosten.

Winter in Canada
Langs de westkust kent men milde winters en valt er in de winter meer neerslag dan in de zomer. Dit komt door het zeeklimaat aan de westkust. Daarom is de westkust in de winterperiode de meest natte periode van het hele jaar.

De centrale gebieden van Canada zijn in de winterperiode zeer koud. Dit komt door de aanvoer van koude poollucht vanuit het noorden. Van november tot en met maart kunnen in deze gebieden de temperatuur dalen tot 40 graden onder het vriespunt. Dit geldt voor grote steden als Quebec en Toronto.

Zomer in Canada
In de zomerperiode zijn op veel plekken in Canada vrij warm. De bossen zijn groen en wateren zijn fris en helder. Ook blijft het in de zomer lang licht. De temperatuur in een stad als Vancouver kan overdag 20 tot 25 graden zijn en ’s avonds 10 tot 15 graden. Midden in de zomer kunnen temperaturen oplopen tot 30 graden. Zelfs plaatsen als Yukon, dichtbij Alaska, zijn temperaturen van 20 tot 25 graden normaal.  Het weer in het oosten is te vergelijken met die van Nederland in de zomer. Voor een strandvakantie is dit deel het minst geschikt omdat er vrij veel neerslag valt. Het uiterste noorden van het land is in de zomer koel. Hier lopen de temperatuur maximaal op tot zo’n 12 graden.

Beste reisperiode in Canada

Van eind mei tot begin oktober kunt u prima reizen naar Canada. Juli en augustus zijn wel de top reisperiodes. De temperaturen in deze maanden zijn het hoogst voor elk gebied en het is langer licht. Wel moet je rekening houden met de drukte in het hoogseizoen. Tijdens deze periode kun je de mooiste natuur en wilde dieren bewonderen in Canada. Wel is de ijsbeer alleen beste te zien in de maanden oktober en november. Gaat u naar Canada voor wintersport? Dan is de beste reistijd van november tot eind april.

Feestdagen bezoeken in Canada

Tijdens je reis door Canada is het misschien ook leuk om de feestdagen mee te maken, je moet er rekening mee houden dat op bepaalde feestdagen alles gesloten is. Feestdagen als Pasen, Kerst en nieuwjaar zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

  • Victoria Day: In mei vieren de Canadezen Victoria Day. Dit is vergelijkbaar met Koningsdag in Nederland. Op deze dag viert men de verjaardag van koningin Victoria en de huidige vorstin van Canada. In de meeste provincies zijn winkels, banken en restaurants dicht. Er zijn wel optochten, parades en vuurwerkshows waar het gevierd wordt.
  • Canada Day: Op 1 juli vieren de Canadezen hun onafhankelijkheid. In het hele land zijn er festivals, vuurwerkshows en optochten. In de hoofdstad Ottawa vinden de grootste feesten plaats. Leuk om te beleven als je begin juli in Canada bent.
  • Labour Day: Labour Day vindt plaats op de eerste maandag in september en het staat in de teken van arbeiders. Ook is het een teken van het einde van de zomer. Op deze dag zijn er veel activiteiten.
  • Thanksgiving: Op de tweede maandag van oktober is iedereen vrij. Er zijn verschillende optochten en de bekendste parade is de Canadian Thanksgiving Day Parade. Ook is er een belangrijke footballwedstrijd: de Thanksgiving Day Classic. Leuk voor football-liefhebbers dus.
https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy