De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Canada

Beste reistijd Canada


Beste reismaanden CanadaDe beste reistijd voor Canada zijn de maanden mei tot en met oktober. Dit geldt voor alle regio’s van Canada. Ben je van plan om erg noordelijk te reizen? Dan raden we aan om in juli en augustus te gaan. Uitzonderingen hierop zijn uiteraard wanneer je naar Canada gaat voor een wintersportvakantie. Vanaf eind oktober tot mei is de winterperiode, veel accommodaties in het binnenland zijn in deze periode gesloten, je hebt sneeuwkettingen nodig als je het binnenland in wilt rijden en er kan nog veel sneeuw liggen.

Beste reismaanden Canada

Klimaat Canada

Het klimaat van Canada is minder divers dan je op basis van de grootte van het land zou verwachten. Over het algemeen geldt dat de westkust van Canada een stuk warmer en aangenamer is dan de oostkust. Langs de westkust van Canada heerst een gematigd zeeklimaat, onder invloed van de relatief warme Stille Oceaan, waardoor het er warmer is dan in de rest van het land. Het bergklimaat in de Rocky Mountains zorgt in de zomer voor gematigde temperaturen, terwijl het in de winter een uitstekend skigebied is. Oost-Canada is vochtiger, met koude winters en warme maar natte zomers.

De temperatuur in Canada ligt overdag in de zomer tussen 15 en 22 graden, de bossen zijn groen en het water in rivieren en meren is fris en helder. In de zomerperiode blijft het in Canada lang licht. In de lente en herfst is het tussen de 8 en 16 graden overdag. De winters kunnen erg koud zijn.

Hoogseizoen Canada

Het hoogseizoen in Canada zijn de maanden juli en augustus. In deze reisperiode is het aan te raden om van tevoren hotels en excursies te reserveren.

Regen in Canada

De neerslaghoeveelheden zijn aan beide kusten ongeveer gelijk‚ met aan de oostkust een iets gelijkmatiger verdeling over het jaar. In het centrum en noorden van het land valt betrekkelijk weinig neerslag.

In Canada zijn in tegenstelling tot het klimaat grote verschillen in neerslag. Het noordelijke deel is zeer droog en wat er valt is meestal sneeuw. Het binnenland is ook vrij droog, evenals het zuidoosten. Vooral langs de oostkust van Canada en aan de westelijke kant van de Coast Mountains valt meer regen.

De westkust van Canada is het natste deel van het land. Dagenlang aanhoudende buien zijn hier mogelijk. De maanden met de meeste kans op regen zijn oktober tot en met maart. Verder is het noordoostelijke deel van Canada vatbaar voor stormen, met veel wind, regen en/of sneeuw.

eTA voor Canada

Om toegelaten te worden tot Canada, heb je een eTA nodig. eTA staat voor Electronic Travel Authorization.
Een eTA voor Canada aanvragen is verplicht voor alle reizigers die naar Canada vliegen. Zo kun je zonder zorgen naar Canada reizen voor een vakantie of zakenreis, of via Canada doorreizen naar je eindbestemming. Het visum Canada (ETA) kan doorgaans direct geleverd worden. Indien je het vóór 23:00 uur besteld, ontvang je het ETA voor Canada nog dezelfde dag. Het kan echter zo zijn dat de aanvraag tot 72 uur in beslag neemt.

Je visumaanvraag voor Canada kun je online invullen, zonder dat je hiervoor papierwerk nodig hebt. Het visum dat je ontvangt is het officiële visum voor Canada (ETA) en je kunt dus met een gerust hart op (door)reis. Meer informatie hierover en een eTA voor Canada aanvragen via mijneta.nl, of https://e-visums.nl/canada.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy