De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Centraal-Afrikaanse Republiek

Beste reistijd Centraal-Afrikaanse Republiek


Beste reismaanden Centraal-Afrikaanse RepubliekDe beste reistijd voor Centraal Afrikaanse Republiek zijn de maanden december en januari. Van mei tot en met november is het regenseizoen, met veel overstromingen en afgesloten wegen tot gevolg. Bovendien is de malariamug extra actief. De maanden december en januari zijn over het algemeen droog met een redelijk aangename temperatuur. Van maart tot en met april is het nog steeds droog, maar wordt het erg heet in het land.

Beste reismaanden Centraal-Afrikaanse Republiek

Klimaat Centraal-Afrikaanse Republiek

Centraal-Afrikaanse Republiek heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die gemiddeld tussen de 29 en 35 graden liggen. In het noorden van het land wordt het vaak nog wat heter met temperaturen tot ongeveer 38 graden. Doordat Centraal-Afrikaanse republiek wat hoger ligt, zijn de temperaturen in de nacht vrij aangenaam, met een gemiddelde minimumtemperatuur rond 20 graden. In de noordelijke woestijngebieden daalt de temperatuur van november tot en met februari dalen tot circa 15 graden.

Hoogseizoen Centraal-Afrikaanse Republiek

Reizen naar Centraal-Afrikaanse Republiek wordt afgeraden in verband met de gespannen en voor toeristen gevaarlijke situatie in het land. Van een hoogseizoen is daarom geen sprake.

Regenseizoen in Centraal-Afrikaanse Republiek

Het regenseizoen begint afhankelijk van de locatie in het land tussen maart en mei en loopt door tot en met oktober. Augustus is over het algemeen de natste maand in het land.

Centraal-Afrikaanse Republiek bezienswaardigheden

In 1960 werd de Centraal-Afrikaanse Republiek onafhankelijk van Frankrijk. Sinds die tijd zijn er burgeroorlogen en gewelddadige machtsovernames. Reis je toch naar het land, dan zijn er voor avontuurlijke reizigers mooie plekken te vinden. Bangui is de hoofdstad, aan de oevers van de Ubangi.

Bezoek het Dzanga-Shanga reservaat, waar je olifanten, chimpansees, waterbokken en gorilla’s kunt zien. Ook  Manovo Gounda st Floris nationaal park is erg bijzonder en staat zelfs op de werelderfgoedlijst.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy