De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Chili

Beste reistijd Chili


Beste reismaanden ChiliDe beste reistijd voor Chili zijn de maanden november tot en met april, met uitzondering van het noorden, dat het hele jaar door goed bezocht kan worden. Het noorden van Chili is woestijnachtig, waardoor dit overigens wel het beste in het voor- en najaar te bezoeken is, als je extreme hitte wilt vermijden.

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de jaargetijden tegenovergesteld zijn aan die van Nederland. Tijdens onze zomermaanden is het in Chili winter. Daardoor kan reizen in centraal en Zuid-Chili in juli en augustus door extreme sneeuwval moeilijk zijn. Voor een bezoek aan het midden en zuiden van Chili is de beste reistijd vanaf november tot en met  april.

ook Paaseiland hoort bij Chili. Daar heerst een subtropisch klimaat, waar het veel zal kunnen regenen. Op de hoogvlakte van Chili – Altiplano – regent het veel vanaf december tot en met februari. Wegen kunnen in deze periode zelfs onbegaanbaar worden.

Beste reismaanden Chili

Klimaat Chili

Chili is geografisch een zeer langgerekt land, waardoor er behoorlijk uiteenlopende klimaten heersen. We verdelen Chili daarom in drie delen: het noorden, midden en zuiden.

In Noord-Chili is sprake van een droog woestijnklimaat. De Atacama woestijn is de droogste ter wereld. Door de hoogte op de Altiplano kan de dag- en nachttemperatuur flink verschillen. Er valt zeer weinig neerslag. Over het algemeen is de temperatuur wel aangenaam, gemiddeld 20 tot 25 graden.

Centraal-Chili is het meest vruchtbare en groene deel van Chili. Hier zijn veel wijnvelden te vinden. De wintermaanden juli en augustus kunnen fris en wat natter zijn. Dit deel van Chili is het beste te bezoeken in de herfst of in de lente.

Zuid-Chili, het deel ten zuiden van de hoofdstad Santiago, het merendistrict en Patagonië, kan erg koud zijn in juli en augustus en zelfs onbereikbaar worden. Reizen in dit deel van het land worden daarom pas aangeraden van oktober tot en met februari. Het hele jaar kan hier een bui vallen en vooral in Patagonië kan de gevoelstemperatuur behoorlijk dalen. In het nationale park Torres del Paine zijn in de winter (onze zomerperiode) veel hotels gesloten.

Hoogseizoen Chili

Hoogseizoen voor Chili is in de landelijke vakantietijd van december tot februari. Hotels, bustickets zijn gedurende deze reisperiode allemaal wat duurder. In februari zullen de prijzen alweer wat gezakt zijn.

Regenseizoen Chili

De winter is in Chili de natte periode, de zomer is de drogere periode. In centraal Chili regent het het meest per jaar. Het noorden van Chili is juist weer extreem droog. Hoe verder zuidwaarts je vanaf Santiago komt, des te minder zal het regenen.

Chili bezienswaardigheden

Chili is een prachtig land met vele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Torres del Paine, in Patagonië. Met de granieten torens Torres en Cuernos. Ook de Grey gletsjer is indrukwekkend.

Bezoek ook de Atacamawoestijn, een van de droogste woestijnen ter wereld, met een combinatie van ruige landschappen en eeuwenoude culturen.

Chiloé is het op een na grootste eiland van Chili en in een dagtrip vanuit Puerto Varas goed te bezoeken.

Of reis naar Nationaal park Lauca in het uiterste noorden van Chili, dat een van de ruigste gebieden in Chili is. Bezoek zeker ook de meren en vulkanen van Pucón en Puerto Varas, halverwege tussen Santiago de Chile en Patagonië. Ook wel bekend als het merendistrict van Chili. Hier liggen vulkanen zoals de Osorno.

Paaseiland, middenin de Stille Oceaan, op 3.800 kilometer vanaf Santiago de Chile is ook een van de grootste culturele bezienswaardigheden van Chili.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy