De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd China

Beste reistijd China


Beste reismaanden ChinaDe beste reistijd voor China zijn over het algemeen de maanden april tot en met mei en september tot en met oktober. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en valt er weinig regen. In de zomer is het wel wat warmer, maar valt er meer regen. Ga dus bij voorkeur in de lente of de herfst.

Omdat China zo’n groot land is, kun je ook gerichter naar de beste reistijd voor China zoeken, afhankelijk van de regio waar je vooral zult verblijven.

Beste reismaanden China

Klimaat China

China kent vanwege de grootte van het land verschillende klimaatzones, waardoor de beste reistijd voor China kan verschillen. Het noorden van China kent erg warme zomers, maar ook hele koude winters. In het zuiden is het klimaat gelijkmatiger en wordt het zelden echt koud.

In Tibet is de winter redelijk mild en wordt het in de zomer niet zo warm als in de rest van China. Dit komt voornamelijk door de hoge ligging van Tibet.

Vanwege de enorme oppervlakte van China en de binnenlandse verschillen in het klimaat, kun je voor meer klimaatinformatie over een specifieke regio een bestemming in de tabel hierboven kiezen.

Hoogseizoen China

Het hoogseizoen in China is in juli en in de eerste week van oktober. De Chinezen reizen dan zelf veel en ook Westerse toeristen geven aan deze periodes de voorkeur. Houd in deze maanden daarom rekening met extra drukte op de vliegvelden, stations en toeristische bezienswaardigheden.

Regenseizoen China

Regenen doet het regelmatig in China, maar in het zuidoosten heerst een tropisch klimaat met in de zomer een regenseizoen. In de zomer steekt hier de zuidwestmoesson op. Van mei tot en met september wordt het oosten, zuiden en zuidwesten van China vaak geteisterd door extreme regenval. Door de zware regenval ontstaan overstromingen die vaak grote schade aan land en bevolking toebrengen. In de regentijd valt er vooral direct langs de zuidkust veel neerslag. Hong Kong is een van de natste plaatsen van China. De buien gaan soms gepaard met hevig noodweer. Zware windstoten, tornado’s en grote hagelstenen zijn mogelijk in Zuid en Oost China.

China bezienswaardigheden

Natuurlijk is de Chinese Muur een bezienswaardigheid in China die je niet mag missen. Dit gigantische bouwwerk werd gebouwd om invasies vanuit Mongolië tegen te houden.

Bezoek verder de Verboden Stad in Beijing. Deze stad bestaat uit bijna 10.000 vertrekken waar vroeger de keizer en zijn staf in verbleef. Gelegen aan het Plein van de Hemelse Vrede.

In Yangshuo vind je prachtige natuur. Het uniek gevormde karstgebergte, de groene natuur en mooie rivieren maken het hier zo mooi.

Nationaal Park Zhangjiajie mag op je lijstje ook niet ontbreken. Het bestaat uit uniek gevormde hoge stenen bergen. Bezoek je ook Shanghai? Bezoek dan de promenade De Bund, waar je een prachtig uitzicht op de skyline van de stad hebt.

Visum voor China

Voor een toeristisch bezoek aan China is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een geldig visum. Je kunt het visum China online aanvragen, alle benodigde gegevens kun je digitaal aanleveren. Je paspoort is bij de aanvraag dus niet nodig. Het visum voor China wordt vervolgens ongeveer twee weken voor vertrek geleverd. Tot tien dagen voor vertrek kan E-visums.nl je visum nog regelen.

Belangrijk: je dient met minimaal twee personen gelijktijdig te reizen om gebruik te maken van het visum voor China. Het visum dat je krijgt is het officiële visum, welke je op alle luchthavens in China kunt gebruiken. Je gaat dus met een gerust hart op reis. Vraag het direct en eenvoudig aan via https://e-visums.nl/china

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy