De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Beijing - Peking

Beste reistijd Beijing


De beste reistijd voor Beijing zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. In de maanden april en mei stijgt de temperatuur snel en is het nog niet zo vochtig en benauwd als in hartje zomer. Ook in de maanden september en oktober is het weer aangenaam. De dagen zijn veelal warm en de avonden lekker koel. De meivakantie of de herfstvakantie zijn erg geschikt voor een reis naar Beijing.

Beste reismaanden Beijing

Klimaat Beijing

Het klimaat van Beijing is een landklimaat met vier duidelijk te onderscheiden seizoenen. Een korte maar zonnige lente en een hete zomer met veel regen. De herfst is een stuk koeler met droog en aangenaam weer. De winters zijn over het algemeen koud, maar droog. Tussen december en februari komt de temperatuur bijna niet boven het vriespunt. Beijing kent regelmatig stofstormen.

In de lente loop je in Beijing kans op een stofstorm, waarbij je veel Chinezen met een doek voor de mond ziet rondlopen. Neerslag valt er zo af en toe wel, maar vaak is dit slechts motregen. De lente is een goed seizoen om Beijing te bezoeken. Het kan af en toe warm zijn, maar er zijn ook genoeg dagen dat het juist wat frisser weer is. Daarnaast zal de weinige neerslag die er valt je vakantie niet bederven en bovendien heb je gemiddeld meer uren zon dan in de andere seizoenen.

In de zomermaanden van juli tot en met augustus kan het in Beijing gemakkelijk 30 tot zelfs 40 graden warm worden, afgewisseld met enorme stortbuien. Jonge Chinese vrouwen zie je in dit seizoen vrijwel standaard met een parasol tegen rondlopen, terwijl Chinese mannen hun shirt vaak tot onder de oksels oprollen om zo wat verkoeling te zoeken. De zomer is daarmee geen echte geschikte periode om Beijing te bezoeken. Het is heet en het regent het vaak en in grote hoeveelheden.

In de herfst dalen de temperaturen snel en is het een stuk aangenamer dan in de zomer. Bovendien regent het ook het steeds minder. De bomen in de parken en de bergen rond de stad hebben in deze tijd prachtige kleuren. In de winter wordt het door de wind uit Siberië vaak erg koud.

Hoogseizoen Beijing

Het hoogseizoen in Beijing is in de maanden mei en oktober, wanneer er veel zon is en weinig luchtverontreiniging. In de koude winter ligt het Chinese toerisme vrijwel stil, waardoor de hotels een stuk goedkoper zijn en je de bezienswaardigheden niet met hele drommen Chinese toeristen hoeft te delen. Probeer alleen de periode rond het Chinese Nieuwjaar te vermijden, dan is het juist wel weer druk. De eerste week van mei is een nationale vakantie waarin veel Chinezen vrij zijn en de stad bezoeken.

Veel Chinezen vinden dat de herfst het beste seizoen is en vooral de eerste week van oktober, een nationale vakantieweek, zul je bij veel attracties lange rijen aantreffen. Ook zul je sommige hotels ruim van tevoren moeten boeken om zeker te willen zijn dat je een kamer hebt. Het is daarom het beste deze vakantie van de Chinezen te vermijden en iets later in oktober te gaan.

Regenseizoen Beijing

De meeste regen valt in Beijing in de maanden van juni tot en met september.

Bezienswaardigheden Beijing

Beijing is een enorme stad met ruim 20 miljoen inwoners. Shanghai en Hong Kong zijn echter economisch gezien de belangrijkste steden. Beijing wordt vooral gezien als het bestuurlijke centrum van China omdat de regering hier zetelt.

Beijing is één van de vier historische hoofdsteden van China, waardoor er veel bezienswaardigheden zijn. Bezoek het plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, het Mausoleum van Mao Zedong en zijn er vele tientallen klassieke tempels. Ook erg leuk is een bezoek aan de dierentuin van Beijing, waar je panda´s kunt zien.

Middenin Beijing vormen de hoge muren van de Verboden Stad een stad binnen een stad. Vanaf 1422 was het de plaats waar de Chinese keizers van de Ming- en Qingdynastie hun rijk bestuurden.

In de buurt vind je ook de Chinese Muur. Een deel van dit 6.259 kilometer lange bouwwerk kun je hier bewonderen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy