De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia


Beste reismaanden ColombiaDe beste reistijd voor Colombia zijn de maanden december tot en met maart en juli tot en met augustus. Wanneer je in deze periodes reist, heb je weinig tot geen last van de twee regenseizoenen in Colombia. Wanneer je het beste naar Colombia kunt gaan, hangt verder af van waar je precies heen wilt gaan. Over het algemeen is het verstandig om Colombia te bezoeken in de droge periodes. In het binnenland zijn er twee droge seizoenen, van december tot en met februari en in juli en augustus. De Caribische kust is een stuk droger dan de westkust, waar het hele jaar door veel regen kan vallen.

Door de ligging van Colombia dicht bij de evenaar, is de temperatuur het hele jaar door vrij constant en vooral afhankelijk van de hoogteverschillen.

Beste reismaanden Colombia

Klimaat Colombia

In de grootste delen van Colombia heerst een tropisch klimaat. Hierdoor zijn de temperaturen het hele jaar door vrij hoog en valt er relatief veel regen. Dit merk je vooral in de westelijke kustgebieden. Hoe verder je naar het oosten gaat, hoe minder neerslag er valt. Het uiterste noordoosten van Colombia is het droogste gebied, waar een combinatie van een warm woestijnklimaat en een warm steppeklimaat heerst.

In het Amazonegebied in het zuiden zijn de seizoenen omgedraaid. Van juni tot en met september regent het hier minder dan de rest van het jaar, maar de hoeveelheid regen blijft vrij hoog. Het is mogelijk dat door zware regenval overstromingen voorkomen.

Niet in heel Colombia zul je tropische temperaturen ervaren, wat vooral te maken heeft met de grote hoogteverschillen in het land. De laaggelegen gebieden in het binnenland hebben een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Aan de kusten van Colombia is het wat warmer, gemiddeld rond de 28 graden. In de hooggelegen gebieden is het een stuk kouder, met zelfs eeuwige sneeuw op de bergtoppen.

Hoogseizoen Colombia

Het hoogseizoen van Colombia valt in de maanden december tot januari en van juni tot juli. Colombianen hebben dan ook zelf vakantie, waardoor het overal een stuk drukker is. Het hoogseizoen in Colombia valt in de droge periodes. In die periodes is het gemakkelijker om trektochten te doen en daarnaast zijn er in deze tijd de meeste feesten en festivals. In het noorden van Colombia, is het droge seizoen van december tot maart. In het zuiden is het vooral in juli en augustus droog.

Regenseizoen Colombia

Het regenseizoen in Colombia bestaat uit twee apart te onderscheiden periodes. Het eerste regenseizoen loopt van half maart tot en met mei en het tweede regenseizoen van september tot en met half december. Het droge seizoen is van december tot en met half maart en van juni tot en met augustus. In de noordelijke vlaktes loopt het regenseizoen van mei tot en met oktober.

Colombia bezienswaardigheden

Bezoek Bogotá, de Colombiaanse hoofdstad met veel contrasten. Het moderne commerciële district en aan de andere kant vervuilde buitenwijken met bedelaars en armoede.
Ook de San Andrés & Providencia Archipel staan garant voor een heerlijk verblijf. Het is een echt tropisch paradijs met helderblauw water, witte stranden en palmbomen. Je kunt er snorkelen en duiken en het koraalrif bekijken.

Cartagena is een stad met koloniale gebouwen en diverse verdedigingswerken uit het verleden. Hier

Natuurpark Amacayacu ligt middenin het Amazonegebied en bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud. Je vindt er veel vogelsoorten, krokodillen, dolfijnen, schildpadden en zelfs anaconda’s. Een prachtig gebied om doorheen te wandelen en bereikbaar per boot vanuit Leticia.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy