De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Comoren

Beste reistijd Comoren


Beste reismaanden ComorenDe beste reistijd voor de Comoren zijn de maanden juni tot en met oktober. Het klimaat van de Comoren wordt in de andere maanden geteisterd door regentijden en tropische stormen. Van december tot en met april is het op de Comoren erg heet en drukkend warm door de noordelijke Kashkaziwind. In de periode van de beste reistijd komt de wind vooral uit het zuiden, die verkoeling brengt en droog is.

De Comoren bestaan uit een aantal eilanden, waarvan Grande Comore, Mohéli en Anjouan de grootste zijn. De Comoren liggen in de Indische Oceaan tussen Mozambique, Tanzania en Madagaskar en zijn ontstaan door vulkanische activiteit. De vulkaan Karthala op het grootste eiland Grande Comore is nog steeds actief en tevens het hoogste punt van de Comoren. Door de vele regenval op de eilanden zijn de Comoren erg groen.

Beste reismaanden Comoren

Klimaat Comoren

Op de Comoren heerst een tropisch (moesson)klimaat. In de zomer is het warm met 26 tot 31 graden en is de luchtvochtigheid hoog. De temperatuur is het hele jaar door redelijk constant. Er waait bijna altijd een verkoelende wind en door de hoogteverschillen kun je wat koelere plekken opzoeken. Aan de kust liggen de temperaturen gemiddeld wat hoger. De maximumtemperatuur komt op de Comoren nooit boven de 34 graden.

Hoogseizoen Comoren

Op de Comoren is geen sprake van een hoogseizoen. Er komen ongeveer 15.000 toeristen per jaar naar de eilanden.

Regenseizoen Comoren

In de maanden januari tot en met maart valt de meeste regen en is een kans op een tropische storm ook het grootst. Wanneer het regent, zijn de buien meestal fel en kort. In het regenseizoen kunnen die buien snel achter elkaar plaatsvinden, waardoor het lijkt alsof het lang regent.

Comoren bezienswaardigheden

Mohéli en Mayotte zijn op de Comoren de bestemmingen waar genoten kan worden van een indrukwekkende onderwaterwereld. Er zijn daar meerdere snorkel- en duiksites te vinden. Vooral Moheli Marinepark herbergt bijzondere diersoorten zoals zeekoeien en zeeschildpadden.

De vulkaan Karthala is de grootste vulkaan van de Comoren en een mooie wandeling waard.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy