De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cookeilanden

Beste reistijd Cook Eilanden


Beste reismaanden Cook eilandenDe beste reistijd voor de Cook Eilanden zijn de maanden mei tot en met oktober. Dit is de relatief droogste periode op de Cookeilanden. Regen valt er in elke maand helaas wel, maar vaak in de vorm van een korte bui, waarna het snel weer opklaart. De Cook Eilanden bestaan uit vijftien kleine eilanden in de buurt van Nieuw Zeeland. Je vindt er prachtig witte stranden met helderblauw water.

Beste reismaanden Cook Eilanden

Klimaat Cook Eilanden

Op de Cook Eilanden heerst een tropisch zeeklimaat, waarbij een duidelijk regenseizoen van november tot april en een droog seizoen van mei tot oktober te onderscheiden is. Er is dus sprake van twee seizoenen, waarvan de een nat en de ander vrij droog verloopt. De temperaturen blijven echter gedurende beide seizoenen vrij constant. Tijdens de drogere periode liggen de temperaturen wat lager. Het zuidelijke deel van de Cookeilanden is over het algemeen nog wat koeler.

Als het op de eilanden erg warm is, kun je vertrouwen op de passaatwind die langs de kust zorgt voor een aangename verkoeling. De winden zijn het sterkst in de winter.

Regenseizoen Cook Eilanden

Tijdens het regenseizoen valt een keer zo veel regen als in de droge periode. Gedurende de regentijd kunnen ook tropische cyclonen voorkomen. Tijdens het regenseizoen is er vooral op de Zuidelijke Cookeilanden kans op een orkaan. Tot en met juni bestaat er een kans op cyclonen. De natste maanden zijn januari tot april, hoewel de buien meestal hevig zijn, maar nooit heel lang duren.

Cook Eilanden bezienswaardigheden

Rarotonga is het belangrijkste eiland van de Cookeilanden en meteen ook een van de mooiste eilanden. Hier is het bergachtig, waar je mooi kunt wandelen en genieten van prachtige uitzichten. De lagune van Aitutaki is een van de mooiste lagunes ter wereld. Maak een cruise en combineer dit met snorkelen en het bekijken van de koraalriffen.

Op Mangaia, het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cook Eilanden, kun je spectaculaire druipsteengrotten bekijken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy