De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica


Beste reismaanden Costa RicaDe beste reistijd voor Costa Rica zijn de maanden december tot en met april. Maar ook buiten deze maanden is Costa Rica goed te bereizen. Wil je echt graag droog weer, dan is januari tot en met april een goede keuze. De droogste maanden zijn februari en maart, de natste september en oktober.

Tijdens de natte tijd van juni tot oktober is Costa Rica een stuk groener en dus nog mooier dan normaal, maar je loopt het risico op flinke regenbuien. Vooral in de maand oktober valt er veel regen en zijn accommodaties tijdelijk gesloten.

Hoogseizoen Costa Rica

Het toeristisch hoogseizoen in Costa Rica loopt van half november tot eind april, de periode die ongeveer samenvalt met de droge tijd aan de pacifische kant van het land en van begin juli tot eind augustus. Hotels en autohuur zijn dan iets duurder dan gedurende de rest van het jaar. December en januari zijn het drukst in Costa Rica.

Klimaat Costa Rica

Het klimaat van Costa Rica is tropisch. De temperaturen zijn vrij stabiel en meer afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. De temperatuur varieert tussen de twintig graden in het hoogland tot circa dertig graden aan kust.

Aan de kant van de Stille Oceaan en in de Centrale Vallei zijn er twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van eind december tot en met april, en het regenseizoen duurt van april tot en met november. Het kan overigens het gehele jaar door regenen, van december tot april heb je alleen iets minder kans.

Costa Rica is een zeer groen land, door alle regen die er gedurende het jaar valt. Zelfs in het aller-droogste gebied valt er tweemaal zo veel regen als in Nederland. Een perfect klimaat voor jungle en een weelderige plantengroei.

Regenseizoen Costa Rica

Het regenseizoen in Costa Rica loopt ongeveer van eind mei tot november. In de natte tijd blijft de temperatuur overdag over het algemeen boven de 20 graden, maar in de avond kan het wel afkoelen. Tijdens de regentijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. Meestal duren de regenbuien ook niet. De rest van de dag is het gewoon lekker zonnig. De meeste regen valt in oktober, het kan dan wekenlang elke middag flink regenen. Deze maand is toeristisch de meest rustige maand van het jaar. Lokale wegen kunnen moeilijk begaanbaar zijn in de regentijd.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy