De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Cuba auto klassieker

Cuba trekt veel meer toeristen door verbeterde diplomatieke relatie Amerika


13 augustus 2015

Cuba lijkt een van de toeristische topattracties van dit jaar te worden. Meer dan 1,7 miljoen toeristen bezochten het eiland tijdens de eerste vijf maanden van 2015. Dat is een stijging van maar liefst 15 procent vergeleken met vorig jaar. Als de huidige trend zich voortzet wordt dit jaar dan ook een absolute recordperiode voor de Cubaanse toeristische industrie.

De verbeterde diplomatieke relaties tussen Washington en Havana zorgen voor een stijging in het aantal toeristen dat Cuba bezoekt. Hoewel Amerikanen officieel nog altijd niet naar Cuba op vakantie mogen, kiezen velen voor een omweg langs Canada om eiland toch te kunnen bezoeken. Er is volgens het persbureau Bloomberg op Cuba echter nog wel te weinig hotelinfrastructuur om de plotse toestroom toeristen goed aan te kunnen.

Canadese omweg

Officieel zijn er geen Amerikaanse toeristen op het eiland. De Cubaanse regering telt Amerikaanse toeristen die het eiland bezoeken immers als Canadezen. Zolang de sancties niet worden opgeheven zijn Amerikanen die geen officiële reden hebben om het eiland te bezoeken namelijk verplicht een vlucht te boeken via Canada.

Een Cubaanse economist met regeringsbanden vertelde aan het persbureau Associated Press te ramen dat tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar 51.000 Amerikanen het eiland hebben bezocht. In dezelfde periode vorig jaar waren er volgens hem slechts 37.000 Amerikaanse bezoekers geteld.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy