De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cuba

Beste reistijd Cuba


Beste reismaanden CubaDe beste reistijd voor Cuba zijn de maanden november tot en met april. Alles is er dan mooi groen, het is droog en zonnig weer met aangename temperaturen. Bovendien is de grote drukte dan nog niet begonnen. De meeste regen valt van mei tot oktober, maar zelfs dan regent het niet elke dag heel veel. Er vallen vooral hevige buien die na korte tijd weer ophouden. In september en oktober kunnen orkanen voorkomen. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden, want Cuba is het hele jaar door een aangename vakantiebestemming.

Beste reismaanden Cuba

Klimaat Cuba

Het klimaat van Cuba is tropisch en de temperaturen liggen er overdag doorgaans boven de dertig graden. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam, al kan het in de zomermaanden tot wel 40 graden worden. Langs de kust staat gelukkig altijd een verkoelend windje.

In het droge seizoen, van november tot april, liggen de temperaturen iets lager, waarbij januari en februari de aangenaamste maanden zijn met temperaturen van rond de 25 graden. In de bergen in de Sierra Maestra is het dan altijd enkele graden koeler.

Omdat Cuba een eiland is trekken de luchten onder invloed van de zeewind snel weer open. In deze periode is de luchtvochtigheid hoog en voelt het snel klam aan. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van ruim 30 graden. Veel reizigers plannen tijdens hun rondreis een verfrissend verblijf aan één van de stranden van Cuba.

Hoogseizoen Cuba

Het hoogseizoen op Cuba loopt van december tot maart en van juli tot augustus. De prijzen van de verschillende accommodaties gaan dan duidelijk omhoog. Let op dat in de zomermaanden de Cubanen zelf ook vrij zijn, waardoor het overal nog drukker kan worden. De jaarwisseling wordt uitbundig gevierd op Cuba, wat zeker leuk is om eens mee te maken.

Regenseizoen Cuba

Het regenseizoen in Cuba is van mei tot oktober, met vooral in september en oktober kans op tropische stormen en cyclonen. Hoewel het land een droog seizoen (november-april) en een nat seizoen (mei-oktober) heeft, valt er het gehele jaar door wel regen. Het minst in februari, het meest in mei, september en oktober. De meeste buien vallen in de namiddag en de avond en die kunnen behoorlijk fors zijn. Het gebeurt overigens zelden dat het een hele dag regent.

Orkanen en cyclonen op Cuba

Van juni tot en met november kunnen in Cuba orkanen voorkomen. De grootste kans loop je in september en oktober. Het kan gebeuren dat je je reis moet aanpassen omdat bepaalde hotels gesloten of steden niet te bereiken zijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy