De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Curaçao

Beste reistijd Curaçao


Beste reismaanden CuracaoDe beste reistijd voor Curaçao zijn de maanden maart tot en met augustus. Er valt dan de minste regen en de zon schijnt het meest. Maar ook de andere maanden van het jaar zijn zeer geschikt voor een reis naar Curacao. Januari tot en met maart zijn de drukste maanden op het eiland. Tijdens carnaval zijn er veel optochten en feesten. Leuk als je dat zoekt, maar een rustigere periode zijn de maanden april tot en met september. Ook middenin onze winter is het op Curacao erg aangenaam. Je kunt dus het hele jaar naar Curaçao reizen, met een lichte voorkeur voor de maanden maart tot en met augustus voor mensen die liever niet in de drukte verblijven, of liever geen kans op een lichte bui lopen.

Beste reismaanden Curaçao

Klimaat Curaçao

Het klimaat van Curacao is warm en zonnig. Het ligt een klein stukje boven de evenaar en buiten het orkaangebied. De gemiddelde temperatuur is een aangename 27 graden, met een constante passaatwind uit het oosten, die wat in kracht toeneemt tijdens de lente.

Van oktober tot februari kan het soms regenen, vooral in de nachten. Een tropische storm elders in het Caraïbische Zeegebied kan zorgen voor een paar bewolkte dagen op Curacao, maar dit gebeurt slechts zelden.

Hoogseizoen Curaçao

Curaçao kent twee hoogseizoenen. Het grootste hoogseizoen loopt van december tot medio april. Vooral rond de feestdagen in december kan het duurder zijn dan normaal om naar Curaçao te reizen. Het tweede hoogseizoen is gedurende de maanden juli en augustus, vanwege de vakanties in Nederland en de rest van Europa. Ook wordt het eiland veel bezocht door Amerikaanse toeristen.

De rest van het jaar is Curacao rustiger, goedkoper en toegankelijker. Het hoogseizoen voor de cruiseschepen loopt van oktober tot en met april. Buiten deze maanden is het een stuk rustiger in de havenstadjes.

Regenseizoen in Curaçao

Op Curacao is geen sprake van een echt regenseizoen. In de avonduren van oktober tot en met februari is er wel kans op korte tropische regenbuien. In deze tijd van het jaar kleurt het eiland mooi groen vanwege de regenval. Tussen oktober en januari valt gemiddeld meer regen dan de overige maanden.

Curaçao bezienswaardigheden

Bezoek Willemstad, de historische, kleurrijke en levendige hoofdstad van Curaçao. Ook het Nationaal Park Christoffel is erg indrukwekkend, met unieke flora en fauna in een mooie heuvelachtige omgeving. Je vindt er een schildpaddenbaai en grotten met oude rotstekeningen van indianen. In het heuvelachtige gedeelte van het park bevindt de hoogste berg van Curaçao, de Christoffelberg. De klim naar de top van 375 meter hoog is een leuke wandeling en eenmaal aangekomen op de top biedt de Christoffelberg een geweldig uitzicht op Curacao. Ook de zee zelf kan indrukwekkend zijn. Door de constante oostenwind kun je langs de noordkust van het eiland de woeste kracht van de zee ervaren.

Verder zijn de grotten van Hato, de Struisvogel Farm en het Curaçao Sea Aquarium zeker een bezoek waard. Op 25 kilometer ten zuidoosten van Curaçao ligt Klein Curaçao. Een eilandje met een aantal vissershutjes en een vuurtoren. Een leuk uitstapje vanaf Curaçao.

Wanneer je voor een kortere tijd op het prachtige eiland Curaçao verblijft tijdens een vakantie wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de bovengenoemde bezienswaardigheden zien. Daarom adviseren wij om een auto te huren. Erg handig als je meer van Curaçao wilt zien. En vergeet de airco niet. 

Wij begrijpen dat je tijdens een dure vakantie niet teveel wilt betalen voor een huurauto. Daarom kan je via deze link autoverhuur op Curacao vergelijken. Doe er je voordeel mee en geniet van het prachtige Curaçao!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy