De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Cyprus

Beste reistijd Cyprus


Beste reismaanden CyprusDe beste reistijd voor Cyprus zijn de maanden mei tot en met oktober. Wil je een actieve vakantie, kies dan bij voorkeur voor het voor- of najaar. Zon-, zee- en strandliefhebbers vinden in juni en september in Cyprus een goede bestemming. In de maanden juli en augustus kan het op Cyprus zeer heet en druk worden. De zomer is warm en droog op Cyprus. De meest aangename reisperiode voor Cyprus zijn de maanden april, mei, september en oktober. Deze maanden zijn rustiger en minder heet. In april en mei bloeit het Troödosgebergte, wat een prachtige omgeving oplevert voor wandelaars.

In de winter is Cyprus niet geschikt voor overwinteraars, het is er relatief nat en fris. Wel kent Cyprus een wintersportseizoen, waarin de maanden januari en februari het meest sneeuwzeker zijn.

Beste reismaanden Cyprus

Klimaat Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met korte zachte winters en lange warme zomers. Zodra het lente wordt, gaan de temperaturen snel omhoog. In maart en april zijn er al veel dagen met een aangename temperatuur boven de 20 graden. Vanaf mei wordt het al regelmatig 30 graden en in de maanden juni tot en met augustus zijn temperaturen boven 40 graden zelfs geen uitzondering meer.

Wanneer je in de zomer naar Cyprus reist, kun je verkoeling vinden in het Troödosgebergte. Gemiddeld is het er in de hoger gelegen gebieden ongeveer 10 graden koeler dan langs de zuidkust.

Houd je van zwemmen en strand? Dan zijn de maanden september en begin oktober de beste reismaanden om naar Cyprus te gaan. Het is dan aan de kust niet meer zo extreem heet als in de zomermaanden, terwijl de zee juist lekker opgewarmd is.

Hoogseizoen Cyprus

Van mei tot en met oktober is het hoogseizoen op Cyprus. De hotelkamers en vluchten zijn over het algemeen duurder in deze periode. Ook de prijzen van autohuur en restaurants gaan omhoog. In het hoogseizoen valt er echter wel bijna geen neerslag en is het heerlijk warm.

Regen op Cyprus

Zelfs in het laagseizoen op Cyprus van november tot en met maart valt er weinig regen op Cyprus. In de periode april tot en met oktober is de hoeveelheid neerslag bijna te verwaarlozen. Vrijwel alle neerslag valt in de periode december tot en met maart.

Cyprus bezienswaardigheden

Op Cyprus zijn veel bezienswaardigheden uit de oudheid te vinden. Opgravingen van mozaïekvloeren, kerken, theaters, villa’s en andere archeologische vondsten. Bezoek de opgravingen van Kourion.
Ook de beeldentuin Limassol is een bezoek waard. Je vindt het direct aan zee, vlakbij de oude haven.

Aphrodite’s rots (Petra Trou Romiou) is te vinden aan de zuidwestkust, dichtbij Paphos. Een van de beroemdste bezienswaardigheden op Cyprus.

Ben je meer een natuurliefhebber, bezoek dan het Troödosgebergte aan de westkant Cyprus. Er zijn vele kerken in en diverse ervan zijn opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. In de winter kunt je skiën in de bergen en daarna zonnen op het strand in de dezelfde dag.
In Nationaal Park Kaap Gkreko vind je dichte groene bossen, watervallen en spectaculaire kliffen, een fantastische plek voor natuurliefhebbers. De bekende natuurlijke brug is ook in dit nationaal park te vinden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy