De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Negen Kaapverdische Eilanden van Kaapverdië

De 9 Kaapverdische Eilanden, voor elk wat wils!


20 april 2016

Elk eiland van de Kaapverdische Eilanden (Kaapverdië) heeft zijn eigen specialiteit en unieke kenmerken voor een heerlijke vakantie, of dat nu is om te wandelen, fietsen of te genieten van een echte zon-, zee- en strandvakantie. We geven daarom een korte beschrijving van de highlights en bezienswaardigheden per eiland.

De Kaapverdische Eilanden bestaan uit negen bewoonde eilanden en zijn onderling onder te verdelen in een groep van vijf bovenwindse eilanden in het noorden (Barlovento) en vier eilanden in het zuiden (Sotavento). Sal, Boavista, São Vicente, Santo Antão en São Nicolau behoren tot de bovenwindse eilanden en Maio, Santiago, Fogo en Brava zijn onderdeel van het zuidelijke deel van de Kaapverdische Eilanden.

Klimaat Kaapverdische Eilanden

Wat klimaat betreft zit je op elk eiland eigenlijk elke maand van het jaar wel goed. Probeer wellicht de iets regenachtige zomermaanden juli en augustus te vermijden. En in maart en december kun je last hebben van de Harmattanwind die veel stof mee kan voeren. Bekijk meer informatie over de beste reistijd voor de Kaapverdische Eilanden.

Santiago

Kaapverdische Eilanden Santiago Binnenland
Op het Kaapverdische eiland Santiago ligt Praia, de hoofdstad van Kaapverdië. De stad is rijk aan bijzondere monumenten, waaronder de ruim 500 jaar oude stad (Cidade Velha). In Praia vind je tevens twee musea en restaurants. Op Santiago kun je goed relaxen, zwemmen, snorkelen, duiken en vissen.

Op Santiago zijn de landschappelijke kenmerken wel wat minder extreem dan op de andere Kaapverdische Eilanden, maar vind je wel bruingekleurde kale bergen. Om een Afrikaanse sfeer te proeven moet je op Santiago zijn. De andere eilanden hebben een meer Europese uitstraling. Het Afrikaanse element zie je vooral terug bij de bewoners, die vaak gekleed gaan in de typisch Afrikaanse kleurige gewaden.

In het noorden van Santiago ligt het stadje Tarrafal met in het binnenland Rui Vaz. Deze plaats leent zich uitstekend als startplaats voor mooie wandelingen. Liever rijden? Dan kun je er een auto huren en het hele eiland in zo’n twee dagen helemaal verkennen. Benieuwd naar de beste reistijd voor Santiago?

Sal

Kaapverdische Eilanden Sal Strand
Sal is een mooi eiland van de Kaapverdische Eilanden. Het eiland is redelijk vlak en kaal. Het bestaat vrijwel volledig uit rotsen en zand. Je kunt het eiland Sal zelfs typeren als woestijnachtig, met daardoor een geheel unieke eigen sfeer. Woestijnsafari’s per jeep of quad zijn een populaire activiteit op het eiland. Bezoek ook de oude zoutpannen. Denk wel altijd aan het meenemen van voldoende water en een hoed of pet om je tegen de felle zon te beschermen.

Sal beschikt over veel prachtige zandstranden en is daarmee ideaal voor zon-, zee- en strandliefhebbers. Je kunt op Sal ook heel goed wind- en kitesurfen. Watersporten zoals duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen, diepzeevissen met lokale vissers of het spotten van schildpadden en walvissen op zee behoort op Sal tot de mogelijkheden. Ook worden er bootjes verhuurd, met schipper, of om lekker zelf te varen. Benieuwd naar de beste reistijd voor Sal?

Op Sal ligt het vissersplaatsje Santa Maria, waar je prachtige stranden met een heldere zee vindt. De pastelkleurige huizen van Santa Maria geven het stadje een geheel eigen uitstraling. Er is een grote keuze aan terrassen en restaurants, vaak zelfs met sfeervolle live muziek. In Santa Maria is de kans wel groter dat je meer toeristen treft dan Kaapverdianen. Benieuwd naar de beste reistijd voor Sal?

Boavista

Kaapverdische Eilanden Boavista Strand
Boavista is vooral een heuvelachtig eiland, met een droge woestijn afgewisseld met oases, duinen en erg rustige stranden. Het strandtoerisme is er wel in opkomst, maar er zijn nog dorpen en delen van Boavista die helemaal niet toeristisch zijn. Leuk voor een authentieke reiservaring. Op Boavista zul je een combinatie van rust, strand en zee ervaren. Je kunt er goed wandelen en genieten van vooral korte maar mooie wandeltochten. Ook is het eiland geschikt voor kite- en windsurfers. Ben je een echte natuurliefhebber? Ga dan walvissen, zeeschildpadden en vogels spotten. Onder water is erg een indrukwekkend koraal te bewonderen, waar ook duikers helemaal aan hun trekken zullen komen. Benieuwd naar de beste reistijd voor Boavista?

São Vicente

Kaapverdische Eilanden Sao Vicente kust
São Vicente ligt in het noordwesten van de Kaapverdische Eilanden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Verde van 774 meter hoog. Verder is het een vrij vlak eiland. Het is geen groot eiland, maar beschikt wel over de grootste haven van het land. Dit heeft te maken met de vroegere handel in steenkolen.

Mindelo is de hoofdstad van São Vicente, waar je de haven, kroegen, restaurants en pleinen vindt. Vooral in de zomer is er veel live muziek op straat, met Afrikaanse en Portugese invloeden. Ieder jaar wordt hier carnaval massaal gevierd. Het eiland heeft een droog klimaat en lijkt buiten de stad op een maanlandschap middenin de oceaan. Bezoek er de dorpen, of maak een heerlijke wandeling langs de kust. De sfeer in Mindelo is opvallend Europees. Benieuwd naar de beste reistijd voor São Vicente?

Santo Antão

Kaapverdische Eilanden Sao Antao Binnenland
Santo Antão is een van de grootste en groenste eilanden van Kaapverdië. Volgens velen is dit het mooiste eiland binnen de groep van de Kaapverdische Eilanden. Let wel op, want Santo Antão is vooralsnog alleen per boot bereikbaar, vanuit Mindelo (op het Kaapverdische eiland São Vicente). In Ponto do Sol vind je een kleine duikschool en kun je er ook vissen (Vila das Pompas), paardrijden, klimmen, canyoning en mountainbiken.

Het landschap is afwisselend en je vindt er enkele spectaculaire wegen en paden langs de kust. De bergen en rotsen zijn ruig en nog erg spits. Je ziet er veel bomen met heerlijke vruchten, waaronder banaan, sinaasappel en papaja. In tegenstelling van al dat weelderige fruit, tref je juist ook kaal en droog berglandschap aan en heb je daarbij prachtige vergezichten over zee. Vooral avontuurlijke wandelaars komen op dit Kaapverdische eiland helemaal aan hun trekken. Ideaal voor een wandelvakantie dus! Benieuwd naar de beste reistijd voor Santo Antão?

São Nicolau

Kaapverdische Eilanden Sao Nicolau Binnenland
Met een minder hoge top dan Santo Antão is São Nicolau daarom een niet minder aantrekkelijk eiland. Het is erg afwisselend met echte maanlandschappen, maar ook groengekleurde bergen. Op São Nicolau vind je nog maar weinig toerisme en is daarmee een van de meest authentieke eilanden. De hoofdstad van het eiland is Ribeira Grande, met smalle stegen en een centraal plein. De wegen op het eiland bieden prachtige vergezichten. Nabij de havenstad Tarrafal vind je zwarte lavastranden aan zee. Uniek is de ervaring om met lokale vissers de zee op te gaan en jacht te maken op tonijn, makreel en zelfs inktvis. Ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Benieuwd naar de beste reistijd voor São Nicolau?

Fogo

Kaapverdische Eilanden Fogo Binnenland
Het Kaapverdische eiland Fogo wordt vooral gekenmerkt door de grote vulkaan die maar liefst 2.829 meter uit de zee omhoog torent. Eigenlijk is het hele eiland een grote vulkaan. Het is mogelijk om naar de krater te gaan, bij Chã das Caldeiras kan dat zowel via een mooie wandeling of per busje gedaan worden. In 1995 barstte de vulkaan voor het laatst uit, waarbij een tweede nog smeulende krater is ontstaan. Beide kraters zijn wandelend te bereiken. Een unieke ervaring!

Fogo staat verder bekend om de grotten, die eveneens bezicht kunnen worden en de lokale Fogowijn. Deze wijn is gemaakt van de druiven die op Fogo groeien). Strandliefhebbers kunnen echter beter uitwijken naar een van de andere eilanden, want mooie witte stranden zul je op Fogo niet vinden. Ruige natuur des te meer. Benieuwd naar de beste reistijd voor Fogo?

Maio

Kaapverdische Eilanden Maio Strand
Maio is een van de kleinere eilanden van de Kaapverdische Eilanden. Het is alleen te bereiken via Praia op het eiland Santiago, het makkelijkst per vliegtuig. Maio heeft een prachtig strand en een mooie kustlijn. Toeristen komen op Maio nog maar nauwelijks. In het dorp Vila de Maio zijn twee pensions en een eind verderop is een hotel. Ben je op zoek naar een echte ‘hideaway’, dan zul je dat op Maio zeker vinden. Een mooie ervaring voor mensen die een authentieke ervaring willen beleven. Benieuwd naar de beste reistijd voor Maio?

Brava

Kaapverdische Eilanden Brava Strand
Brava is een klein vulkanisch eiland met kraters, bizarre rotsformaties en zwarte stranden. Net zoals Maio is het een eiland dat niet of nauwelijks bezocht wordt door toeristen. Het is alleen per boot bereikbaar vanuit Fogo, hoewel deze verbinding regelmatig uitvalt. Iets om rekening mee te houden. Benieuwd naar de beste reistijd voor Brava?

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy