De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste tips goedkoopste vliegtickets

De beste tips om de goedkoopste vliegtickets te vinden


3 februari 2017

Een vliegticket is vaak het duurste onderdeel van je reis. Het loont dan ook de moeite om op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets. De prijs voor dezelfde vliegreis verschilt per dag, of zelfs per uur. Hoe zorg je er nu voor dat je de beste prijs voor je vliegtickets krijgt?

We geven de beste tips voor goedkope vliegtickets, zodat jij het goedkoopste vliegticket kunt bemachtigen! Zie je in de lucht een vliegtuig vliegen? Dan kun je zien waar het vandaan komt en wat de luchthaven van bestemming is. Misschien is het wel een vliegtuig van een goedkope airline en krijg je er inspiratie door. Heb je vrienden of familie die onderweg zijn met een vliegtuig? Dan kun je hun vlucht volgen in de lucht, met live informatie over hoogte, snelheid en koers. Ook vind je er vertrek- en aankomstinformatie.

1. Boek op het juiste tijdstip je vliegticket

Veel mensen denken dat een last minute vliegticket het goedkoopst is, maar dat is bijna nooit het geval. Integendeel, hoe later je het vliegticket boekt, hoe duurde je ticket wordt. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stoelen in het vliegtuig. Onderzoeken hebben uitgewezen dat er twee ideale momenten zijn om goedkope tickets te boeken: ongeveer 7 maanden of 6 weken van tevoren. Probeer ook op een dinsdagmiddag je ticket te boeken. De meeste vliegmaatschappijen zetten hun aanbiedingen op een dinsdag of woensdag online. ’s Avonds laat of ’s ochtends vroeg boeken, lijkt voordeliger. Luchtvaartmaatschappijen weten dat zakelijke reizigers overdag boeken en vakantiereizigers in de avond.

2. Flexibiliteit bij het boeken van een vliegticket

Vergelijk verschillende vertrekdata en terugreisdata met elkaar. Vliegen op dinsdag, woensdag en donderdag is over het algemeen het goedkoopst. Terug kun je het beste vliegen op zondag, dinsdag of woensdag. Op zaterdag vliegen is meestal de duurste optie, omdat de meeste mensen op een zaterdag willen vliegen. Het kan ook een stuk voordeliger zijn om niet vanaf Schiphol, maar bijvoorbeeld Eindhoven Airport, Weeze Airport, Düsseldorf International of Brussel Charleroi te vliegen.

Niet alleen je vertrek- of aankomstbestemming is belangrijk voor het vinden van het goedkoopste vliegticket. Probeer ook eens om meerdere tussenstops te maken, of maak een combinatie van twee goedkope enkele reizen om zo alsnog, maar wel een stuk goedkoper op je eindbestemming aan te komen. Weeg voor jezelf af of de lagere prijs je de moeite waard is. Een niet voor de hand liggende route kan goedkoper zijn dan de meest logische. Bijvoorbeeld naar Australië vlieg je goedkoper via Amerika dan via Azië. De site van de luchtvaartmaatschappij zelf is goedkoper dan een boekingssite.

3. Automatisch prijsalarm voor vliegtickets

Op verschillende sites kun je een zoekopdracht instellen voor jouw bestemming. Je krijgt bij elke prijswijziging dan een mailtje met daarin de nieuwe prijs. Het is een aanrader om dit al ruim voor je vertrek te doen, om zo een ‘gevoel’ voor de hoogste en laagste prijzen voor jouw vliegticket te krijgen. Je leert zo binnen welke bandbreedte de prijzen zich bevinden. Je kunt dit gemakkelijk doen op bijvoorbeeld Skyscanner, Tix, WTC of Cheaptickets.

4. Retour of enkele reis boeken?

Vaak zie je dat een retourticket goedkoper is dan het boeken van een enkele reis, vooral bij de grote airlines zoals KLM. De budgetmaatschappijen werken vaak met het koppelen van enkele reizen. Het loont de moeite om hier een beetje mee te spelen. Kijk wat er gebeurt als je dezelfde reis boekt als retourticket of twee enkele reizen. Soms kan het goedkoper zijn om twee enkele vliegtickets te boeken.

5. Vlieg alleen met handbagage

Vliegen met alleen handbagage is vaak voordeliger. Tegenwoordig betaal je bij veel low-cost airlines namelijk extra voor bagage die je in moet checken. Ook voor het reserveren van een specifieke stoel worden vaak extra kosten in rekening gebracht. Zeker voor korte vluchten is het dus beter om dit niet te doen. Meestal kun je bij het online inchecken op het laatste moment alsnog een stoel uitzoeken of je voorkeur aangeven bij het inchecken op het vliegveld. Weeg en meet je handbagage ook altijd thuis om bij het boarden niet voor verrassingen te staan. Wil je wel bagage inchecken, kijk dan bij verschillende airlines wat hiervoor de extra kosten zijn. Maak gebruik van een handige paspoorthoes om nog meer gewicht te besparen en je paspoort te beschermen als je lichtgewicht reist. Bestel goedkoop via Paspoorthoes.com

6. Gebruik kortingscodes voor vliegtickets en zoek naar aanbiedingen

Op internet kun je veel kortingscodes vinden. Meestal hoef je alleen maar in Google de term ‘kortingscodes vliegtickets’ in te vullen en je vindt vaak al kortingscodes. Met een Expedia kortingscode kun je goedkopere vliegtickets boeken, maar ook op Ticketspy en HolidayGuru vind je vaak ook de beste aanbiedingen.

7. Abonneer je op nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen

Er zijn vliegmaatschappijen die een aantal keren per jaar stunten met goedkope vliegtickets. KLM heeft bijvoorbeeld de ‘Wereldeal Weken’. Schrijf je dus in voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe acties.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy