De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Denemarken

Beste reistijd Denemarken


Beste reismaanden DenemarkenDe beste reistijd voor Denemarken is van april tot en met oktober. De zomers zijn vrij kort, maar wel zonnig, waarbij de temperatuur tussen de 20 en 25 graden ligt. De warmste maand van het jaar is meestal juli. De hoogste temperaturen komen voor in Jutland op plaatsen waar de zee ver weg is. Denemarken heeft een mild klimaat met aangename zomers, maar wel gemiddeld koudere winters dan in Nederland. De wintertemperaturen liggen 2 tot 3 graden lager. In het voorjaar en de vroege zomer van mei tot en met juli, valt er de minste neerslag in Denemarken en kunnen de maanden al erg zonnig zijn. Dit is dan ook het beste seizoen voor een fietsvakantie in Denemarken of geschikt voor andere buitenactiviteiten.

Ook Groenland hoort bij Denemarken. De beste reisperiode voor Groenland staat op een andere pagina.

Beste reismaanden Denemarken

Klimaat Denemarken

Vanwege de ligging van Denemarken staat het land sterk onder invloed van een zeeklimaat. De verschillen in het klimaat van Denemarken zijn daardoor klein. De winters zijn koud en bij een strenge winter kan zelfs het Kattengat bevriezen. De Faeröer Eilanden hebben milde winters en koele zomers, waarbij het bijna altijd waait. Doordat vrijwel heel Denemarken ergens wel zee in de buurt heeft, zijn er onderling geen grote verschillen in het klimaat en is het klimaat te vergelijken met dat van Nederland. Wel is het oosten van Denemarken iets kouder dan het westen. Hier oefent de Noordzee meer invloed uit. Doordat Denemarken aan alle kanten door zee wordt omgeven, waait het er ook wat harder en vaker dan in Nederland.

Warme dagen waarbij de temperatuur boven 25 graden ligt komen gemiddeld maar maximaal 15 dagen per jaar voor en 30 graden en hoger wordt het eigenlijk alleen bij uitzondering in het zuiden van Jutland. De zomers zijn wel zonniger dan in Nederland. Een wind van zee zorgt in de rest van Denemarken bijna altijd voor afkoeling. Door de zee kunnen de nachten vrij warm zijn en in augustus is er een kleine kans dat het ’s nachts boven de 20 graden blijft.

De koudste maand van het Deense klimaat is januari. De eerste vorst treedt op vanaf half oktober. De laatste vorstdagen komen gemiddeld begin mei voor. Van oktober tot en met mei is er kans op sneeuw in Denemarken. De meeste sneeuw valt in het binnenland, met gemiddeld 39 dagen sneeuw. De westelijke kust kent slechts 19 sneeuwdagen per jaar. In Denemarken is het in de winter bijna 3 graden kouder dan in Nederland en als het vriest, vriest het ook wat harder. Gemiddeld vriest het op ongeveer 75 dagen per jaar.

Hoogseizoen Denemarken

Het Deense hoogseizoen is van juli tot en met half augustus, wanneer veel Denen zelf ook vrij zijn. Bovendien valt het samen met de vakantieperiode in West-Europa.

Regen in Denemarken

De meeste regen valt in de zomer, behalve aan de westkust van Jutland waar juist het najaar natter is. Hier ontstaan door het relatief warme zeewater gemakkelijk buien. In maart en april valt de minste neerslag. De meeste regen valt in het zuiden van Jutland en het droogste gebied is het centrum van het land, in Sjælland, waar minder dan in Nederland valt.

Denemarken toeristische attracties

Denemarken is een aangenaam vakantieland waar nog volop ruimte en rust te vinden is. Dankzij het weidse landschap is Denemarken niet alleen een ideaal fietsland, de lange kustlijn biedt ook volop mooie stranden en ruimte voor watersport zoals zeilen, kanoën, surfen, surfen en kiten.

Natuurlijk is Denemarken ook bekend van de stad Kopenhagen met het beeld ‘Den lille Havfrue’, dat te vinden is aan de rand van de stad bij het water. Kopenhagen heeft een mooi stadscentrum met vele bezienswaardigheden en musea, de kermisattracties van Tivoli, leuke terrasjes, mooie plekjes langs het water zoals het gezellige Nyhavn en nog veel meer. Ook kun je goed shoppen in Kopenhagen.

Denemarken biedt ook mooie natuur, zoals de krijtrotsen van het eiland Mon, Het langste en breedste zandstrand van Denemarken en Europa. Maar ook het bekende pretpark Legoland.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy