De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Djibouti

Beste reistijd Djibouti


Beste reismaanden DjiboutiDe beste reistijd voor Djibouti zijn de maanden december tot en met maart. Gemiddeld is het in deze reisperiode nog net geen 30 graden. Vanaf april tot en met november loopt de gemiddelde temperatuur op naar 40 graden. Daarbij valt er het hele jaar weinig regen in Djibouti. Van juni tot september is het voor een prettig verblijf eigenlijk te warm. Er is weinig beschutting tegen de zon en je hebt ook last van de warme Khamsinwind. Djibouti is relatief veilig in vergelijking met de omliggende landen.

Beste reismaanden Djibouti

Klimaat Djibouti

Djibouti is staat bekend als een van de warmste landen ter wereld. In het binnenland van Djibouti vind je vooral bergen en de rest van het land bestaat uit droge woestijnplateaus en een laagliggende kustvlakte met veel groen. Djibouti heeft een uitgesproken woestijnklimaat met zeer weinig neerslag.
In de winter is de gemiddelde dagtemperatuur oktober tot april rond de 29 graden. In de zomer wortdt het erg heet met temperaturen tot wel boven de 45 graden. Juli is over het algemeen de heetste maand met een gemiddelde temperatuur van 36 graden. De zon schijnt gemiddeld zo’n 8 tot 9 uur per dag.

Hoogseizoen Djibouti

Djibouti staat niet bekend als grote toeristentrekpleister en van een echt hoogseizoen is dan ook geen sprake. De toeristen die naar Djibouti komen, doen dat vooral om te duiken. Het land beschikt over 300 kilometer kustlijn, waar zich een aantal prachtige duiklocaties bevinden. De twee beste duikstekken zijn Les sept frères (spot walvishaaien) en De Golf van Tadjourah.

Regen op Djibouti

Er valt zeer weinig regen in Djibouty. Djibouti kent geen regenseizoen, maar als het regent dan is die kans van november tot en met februari het grootst aan de kust en in het binnenland van april tot en met september.

Djibouti bezienswaardigheden

Ga je Djibouti bezoeken? Bekijk dan zeker de hoofdstad Djibouti-stad, met oude koloniale gebouwen en gebouwen in Arabische stijl. Ook de twee eilanden voor de kust van Djibouti, Maskali en Moucha, zijn interessant, met prachtige stranden en goede snorkelmogelijkheden.

Verder is bij de grens met Ethiopië het Abbémeer een trekpleister met vulkanisch gesteente in allerlei vormen. Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken met onder meer flamingo’s en pelikanen.

Bezoek en ervaar de woestijn of neem een kijkje bij het Assalmeer, het laagste punt van het Afrikaanse continent en ook de heetste plek op de wereld.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy