De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Beste reistijd Dominicaanse Republiek


Beste reismaanden Dominicaanse RepubliekDe beste reistijd voor Dominicaanse Republiek zijn de maanden december tot en met april. De temperaturen zijn in de Dominicaanse Republiek het gehele jaar rond of net iets boven de 30 graden. Waarom je dan beter niet in andere maanden naar de Dominicaanse republiek zou reizen? Tussen mei en november kan het ondanks de temperatuur namelijk flink regenen (vooral in het noorden). In de maanden augustus en september kunnen zelfs orkanen voorkomen. Wie vrij zeker van een zonnige vakantie wil zijn kiest daarom de maanden december tot en met april.

Beste reismaanden Dominicaanse Republiek

Klimaat Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse republiek kent een tropisch klimaat. In het noordoosten is het vaak wat koeler door de heersende wind. Het westen en zuiden van de Dominicaanse republiek is droger. De temperaturen kunnen er ook flink oplopen. In de berggebieden van de Dominicaanse republiek is de temperatuur juist weer een stuk lager. In de maanden Januari en februari kan het hier ’s nachts zelfs licht gaan vriezen.

Hoogseizoen Dominicaanse Republiek

Van december tot en met april is het hoogseizoen op de Dominicaanse Republiek. De prijzen worden dan ook aangepast en liggen hoger.

Regenseizoen Dominicaanse Republiek

Vanaf mei wordt het natter in de Dominicaanse Republiek. De meeste van de buien vallen in de namiddag of de avond. Het aantal dagen waarop het lang doorregent is klein, behalve wanneer er een zware tropische depressie over trekt. Het regenseizoen duurt van mei tot november.

De Dominicaanse Republiek kent ook een orkaanseizoen vanaf begin juni tot begin december. In de praktijk zijn orkanen zeldzaam, maar de kans op slecht weer is in deze periode wel een stuk groter.
Dominicaanse Republiek bezienswaardigheden

Dominicaanse Republiek bezienswaardigheden

De grootste attractie van de Dominicaanse Republiek zijn uiteraard de zon, de zee en het strand. Toch is het binnenland met natuurreservaten en natuurparken ook prachtig. Maak een jeepsafari of een mooie wandeling.

In de grote steden van de Dominicaanse Republiek zijn veel historische gebouwen te vinden. Ruïnes en overblijfselen van de Spaanse en Franse overheersing worden vaak bezocht door veel toeristen.

Bekijk walvissen in Samaná, de walvissen paren vlak voor de kust, wat een spectaculaire show oplevert.
Verder kun je niet naar huis, voordat je in Santiago rum en sigaren gezien hebt. De stad Santiago is een grote producent van deze artikelen.

Het populaire tv-programma Wie is de Mol? 2016 werd in de Dominicaanse Republiek opgenomen. Wil je zelf de locaties bezoeken? Kijk dan hier voor een lijst met alle locaties van Wie is de Mol in de Dominicaanse Republiek.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy