De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Duitsland

Beste reistijd Duitsland


Beste reismaanden DuitslandDe beste reistijd voor Duitsland is voor het hele land van mei tot en met september. Het voorjaar is de beste reisperiode voor een stedentrip en een actieve wandel- of fietsvakantie. Duitsland is het hele jaar door goed te bezoeken. Ook in het najaar is Duitsland een mooie plek om te bezoeken. De herfstkleuren in de bossen zijn prachtig en het is minder druk dan in het hoogseizoen.

De temperaturen in Duitsland wijken niet zoveel af van de Nederlandse gemiddelden, maar in de bergen en op de heuvels is het wel een stuk kouder dan in de lagergelegen gebieden.

Beste reismaanden Duitsland

Klimaat Duitsland

Het klimaat van Duitsland lijkt voor het grootste deel wel op dat van Nederland: er is vaak sprake van natte winters en warme periodes in de zomer. Extreme weersituaties of grote temperatuurschommelingen komen niet voor. Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe duidelijker de klimaatverschillen in Duitsland merkbaar worden. In het zuiden kan het in de zomer behoorlijk warm worden. In het oosten lijkt het klimaat van Duitsland op een landklimaat, maar heeft het zeeklimaat toch nog wel de overhand. In het uiterste zuiden aan de grens met Oostenrijk en Zwitserland heerst een hooggebergteklimaat.

De temperatuur in Duitsland in de zomer is in juli 22 graden. In Karlsruhe wordt het warmer met ruim 25 graden. Het klimaat van Duitsland in het oosten en de dalen in het zuiden zijn ook redelijk warm met temperaturen iets boven de 23 graden. ’s Nachts liggen de temperaturen gemiddeld rond 13 graden. Jaarlijks schijnt de zon in Duitsland gemiddeld rond de 1500 uur. De Zugspitze is de zonnigste plaats van Duitsland omdat deze top regelmatig boven de wolken ligt. Aan de kust in het noorden en op de Waddeneilanden kan het in de zomer flink gaan waaien. Deze zeewind verdwijnt verder landinwaarts snel. Duitsland is door zijn ligging vlakbij Nederland en de grote diversiteit een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Duitsland is de laatste jaren zelfs gewilder dan Frankrijk.

In het oosten en westen van Duitsland wordt het in de winter kouder dan in het westen. In het westen vriest het in januari slechts zeer licht met nog geen graad onder het vriespunt. In het oosten is dat al ruim 3 graden onder nu en in het zuiden zelfs -6. In de rivierdalen wordt het overigens niet zo koud. In Duitsland ligt ook regelmatig sneeuw. Vooral de hogere gedeeltes van de heuvels en bergen zijn sneeuwrijk. Het Schwarzwald, Bohemerwoud en Thüringer Wald en Sauerland hebben op meer dan 90 dagen per jaar een laag sneeuw.

Hoogseizoen Duitsland

Het hoogseizoen in Duitsland is in de zomermaanden van juli tot en met augustus. Het valt samen met het hoogseizoen in Nederland. Reserveren van accommodaties kan aan te raden zijn.

Regen in Duitsland

De meeste regen valt in Duitsland in de Alpen. Het grensgebied met Oostenrijk is een nat gebied. Ook de Feldberg in Schwarzwald is een plaats met veel regen. In het noorden zijn Sauerland en de Harz de natste gebieden. In het oosten van Duitsland, waaronder Berlijn, is het vergeleken met Nederland aanmerkelijk droger. In de rest van Duitsland zijn de neerslagwaarden te vergelijken met de gemiddelden in Nederland.

Duitsland bezienswaardigheden

Duitsland is een land dat vele mooie kastelen heeft.Denk aan het kasteel van Heidelberg, het sprookjesachtige Schloss Neuschwanstein en Burg Eltz, in het dal van de Moezel. Ook het Landgrafenschloss is een must-see. Ook wat natuur betreft is Duitsland een aantrekkelijk vakantieland. Bezoek het Zwarte Woud met hoge toppen in het zuiden, kloven en bochtige dalen in het midden en heuvels in het noorden.

Ook de Eifel is een populair gebied om de natuur te bewonderen. Hier is het massatoerisme nog niet doorgedrongen. Sauerland, op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland, biedt ook een prachtig natuurgebied. Het landschap bestaat uit middelgebergte, bossen, dalen, meren en gezellige dorpen en stadjes. In de winter is het in Sauerland goed wintersporten.

Verder leent Duitsland zich uitstekend voor een stedentrip, naar bijvoorbeeld Berlijn of Keulen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy