De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador


Beste reismaanden EcuadorDe beste reistijd voor Ecuador zijn de maanden juli tot en met november, over het algemeen de droge periode. Vooral in het hoogland is het dan droog en niet te heet aan het kustgebied. Ecuador is het hele jaar door goed te bezoeken, met name de hooglanden. Door de grote hoogteverschillen en landschappen verschilt het klimaat in Ecuador wel behoorlijk per regio. Verder valt op dat tijdens het regenseizoen aan de kust, het droog is in het binnenland en andersom. We verdelen Ecuador voor het gemak in de kust, de Andes, het Amazonebekken en de Galapagoseilanden.

Beste reismaanden Ecuador

Klimaat Ecuador

Aan de kust is het vaak droger dan de rest van het jaar van mei tot december. Van januari tot april is het regenseizoen, waarbij je vooral te maken krijgt met heftige buien aan het einde van de dag. In het regenseizoen zijn temperaturen ruim boven 30 graden geen uitzondering.
In de Andes bestaat geen echt regenseizoen, het ene moment is het er zonnig, maar het andere moment regent het weer. Gemiddeld bedraagt de temperatuur in de Andes overdag tussen 10 en 20 graden. In de avond en nacht kan het er erg koud worden. Aan de oostelijke kant van de Andes en in het Amazonebekken blijft het hele jaar door vochtig en warm aanvoelen, met de meeste regenval van april tot en met juni.
Ga je naar de Galapagos eilanden? Deze eilanden zijn warm en vochtig, onder invloed van de Humboldtstroom. Over het algemeen geldt dat de maanden april en mei ideaal zijn voor een bezoek aan de Galapagoseilanden. Deze maanden vallen in de warme periode en bovendien is de zee dan erg helder.

Hoogseizoen Ecuador

Het hoogseizoen in Ecuador is van december tot januari en van juni tot augustus. In deze periodes is het drukker dan normaal en kunnen de prijzen hoger liggen.

Regenseizoen Ecuador

Aan de kust regent het vooral in de periode december tot en met juni. In het regenseizoen regent het overigens niet de hele tijd, maar vallen er vaak stortbuien aan het einde van de dag. De temperatuur aan de kust is gemiddeld dertig graden. In de bergen zijn twee regenseizoenen te onderscheiden: van maart tot juni en van oktober tot december. In het Amazonegebied en het noordwesten van Ecuador valt de meeste regen. Op de Galapagoseilanden valt gedurende het hele jaar wel regen, maar vooral van januari tot en met juni. Het droge seizoen op de Galapagos loopt van juli tot en met december. Tijdens het regenseizoen is het aangenaam, met in de middag een heftige tropische regenbui. De rest van het jaar is het wat koeler en vaak wat mistig.

Ecuador bezienswaardigheden

Ecuador is een veelzijdig land, met vulkanen, watervallen in de Amazone en koloniale steden. De hoofdstad Quito in de Andes vallei is een indrukwekkende stad met veel koloniale gebouwen. Een van de mooiste hoofdsteden van Zuid Amerika.

Wandel over de spectaculaire zandwegen van de Quilotoa. Hier vind je het prachtige kratermeer Laguna Quilotoa en traditionele dorpen. De Chimborazo vulkaan is de hoogste berg van Ecuador. Deze berg is voor geoefende wandelaars te beklimmen. Een bezoek wordt vaak gecombineerd met een tocht door het Chimborazo wildreservaat.

Bezoek bij de reis naar Ecuador zeker de Galapagoseilanden, met indrukwekkende vulkanen, reuzenschildpadden, zeeleeuwen en meer. De Galapagoseilanden liggen ongeveer 1000 kilometer ten westen van Ecuador en zijn eigenlijk de toppen van onderzeese vulkanen. Er zijn maar liefst 128 eilanden, waarvan op Isabela, Fernandina en Marchena nog regelmatig erupties voorkomen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy