De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Egypte

Beste reistijd Egypte


Beste reismaanden EgypteDe beste reistijd voor Egypte zijn de maanden september tot en met maart, waarin het vooral in het voor- en najaar in Egypte erg aangenaam is. Overwinteraars vinden in onze winter in Egypte ook een perfecte bestemming. In de Egyptische zomer kan het onaangenaam warm worden. In de winter, wanneer het in Nederland vaak erg guur is, kun je in Egypte nog heerlijk van de zon en een gemiddelde temperatuur van 20 graden genieten. Vooral de badplaatsen aan de Rode Zee, zoals El Gouna, Hurghada en Sharm el Sheikh zijn vrijwel het hele jaar geschikt voor een zonvakantie. In Egypte kan het hele jaar door gedoken worden., met een stabiele watertemperatuur van de Rode Zee van minimaal 20 graden.

Bezoek je Egypte in de zomer? Dan is het vooral in de buurt van Alexandrië nog erg aangenaam. In de andere gebieden wordt het in de zomer erg heet.

Beste reismaanden Egypte

Klimaat Egypte

Het klimaat van Egypte is een woestijnklimaat, vooral in het binnenland. In het noorden aan de Middellandse Zeekust is het klimaat wat milder. Desondanks is de hitte in Egypte over het algemeen goed te verdagen door de lage luchtvochtigheid. De gemiddelde temperaturen verschillen per regio, met aan de kustlijn een aangename 30 graden. Verder zuidelijk richting Luxor en Aswan, kan het in de zomer gemakkelijk 40 graden of warmer worden.

Aan de kust van Egypte heerst een aangenaam klimaat met zachte zomers en winters. Hier valt gemiddeld wel de meeste neerslag van heel Egypte, hoewel dit zeer weinig is.Aan de kust kent men gemiddeld maar 30 regendagen over het hele jaar gezien. In het zuiden van Egypte is regen zelfs zeldzaam.

Ben je van plan in de lente te reizen? Hou dan rekening met een warme wind die vooral in april zandstormen met harde wind kan veroorzaken.

Hoe verder je het binnenland in gaat, des te groter worden de temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De temperatuur kan met wel 20 graden dalen. Ten zuiden van Aswan begint een tropisch klimaat met hoge temperaturen, maar ook een veel hogere luchtvochtigheid dan in de andere delen van Egypte.

Hoogseizoen Egypte

Het hoogseizoen in Egypte loopt van november tot en met februari.

Regenseizoen Egypte

In Egypte regent het erg weinig en kent daarom geen regenseizoen of regentijd. Alleen in het noorden bij de grens met de Middellandse Zee valt vooral in de winter wat neerslag, maar voor Nederlandse begrippen is die hoeveelheid nog steeds erg klein. Slechts iets zuidelijker valt er per jaar nog minder regen en nog verder naar het zuiden is regen zeldzaam.

Egypte bezienswaardigheden

Zon-, zee- en strandliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in Egypte. Er zijn prachtige duiklocaties en –mogelijkheden. Maar ook liefhebbers van cultuur en oudheid vinden in Egypte een geweldige bestemming.

Bezoek de Piramides van Egypte, die tot ruim 2600 jaar oud zijn. De grootste piramide in Egypte ligt in de buurt van Gizeh. De piramide van Khufu, bekend als de Grote Piramide, is de enige van de zeven wereldwonderen die de tand des tijds heeft doorstaan. Ook de de Sfinx is hier te vinden. Bezoek verder Luxor, de Vallei der Koningen, het Egyptisch Museum in Caïro en kom tot rust in de badplaats Alexandrië.

Visum voor Egypte

Voor een toeristisch bezoek aan Egypte is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een geldig visum. Het visum voor Egypte kun je snel en eenvoudig online aanvragen, zonder dat je hiervoor formulieren hoeft te ondertekenen. De visumaanvraag kost bovendien slechts vijf minuten tijd. Het visum dat je ontvangt is het officiële visum voor Egypte. Je kunt dus met een gerust hart op reis. Vraag het direct aan via https://e-visums.nl/egypte

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy