De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
waar is expeditie robinson 2021 opgenomen

Op welk eiland is Expeditie Robinson 2021 opgenomen? Land en locatie


10 oktober 2021

Waar is Expeditie Robinson 2021 opgenomen? Het eiland van Expeditie Robinson 2021 is echt een parel van de natuur. Dit jaar is de locatie niet op een tropisch eiland in de Filipijnen of Maleisië, maar reisden de deelnemers af naar een ongerepte verrassende Europese bestemming. Kroatië! En wel naar een onbewoond eiland dat onderdeel is van de Zadar-archipel. Een eilandengroep met enkele honderden kleine onbewoonde eilanden. Dugi Otok is het grootste eiland met een afmeting van ruim 40 bij 5 kilometer. Zeg eens eerlijk, had jij er al eens van gehoord?

Hier ligt het eiland van Expeditie Robinson 2021

Bij de eerste beelden wisten we het wel zeker: dit eiland van Expeditie Robinson 2021 gaat het toneel vormen voor een bijzonder avontuur. Tijdens de opnames die in mei en juni 2021 plaatsvonden kon het vooral ‘s nachts nog best koud worden. Een heel verschil met de tropische warmte in Maleisië. De essentie van het programma wordt daarmee nog meer benadrukt. Overleven in een harde strijd tegen elkaar en de elementen. Daar is het onbewoonde eiland bij Dugi Otok in Kroatië in ieder geval de perfecte locatie voor.

Onbewoond eiland van Expeditie Robinson

Het eiland van Expeditie Robinson 2021 is trouwens niet voor niets onbewoond, want het heeft een oppervlakte van slechts enkele vierkante kilometers en er is weinig voedsel te vinden. Het ligt bovendien behoorlijk afgelegen. Zelfs het bewoonde Kroatische eiland Dugi Otok met ongeveer 3000 inwoners ligt nog op ongeveer anderhalf uur varen vanaf de stad Zadar.

Het eiland van Expeditie Robinson 2021 is onderdeel van nationaal park Kornaten en het Kroatische natuurpark Telašćica. Er is gefilmd op een van de maar liefst 80 eilanden ten zuiden van Dugi Otok. Er is ook gedraaid op populaire locaties, zoals het strand van Sakarun en de prachtige Telašćica-baai. Ook vormden verschillende grotten in de omgeving van het eiland het toneel.

Waar is Expeditie Robinson 2021 opgenomen? locatie Google Maps

Dit jaar vinden de deelnemers op het eiland van Expeditie Robinson 2021 helaas niet veel mooie zandstranden, maar moeten ze het doen met een vrij ontoegankelijke rotskust en een ruige zee. Het water is trouwens wel erg helder en prachtig blauw. Dus op rustige en zonnige dagen is het ook in de wateren van dit onbewoonde Kroatische eiland heerlijk vertoeven. Op mooie dagen is het namelijk genieten van het mediterrane klimaat en een rijkdom aan zeevoedsel.

Op vakantie naar het eiland van Expeditie Robinson 2021?

Wil je zelf naar de locatie waar de deelnemers van dit seizoen hebben gestreden om het overleven en de winst? Dat kan! Reis met de auto of het vliegtuig af naar Zadar, pak de veerboot naar Dugi Otok en vraag in de kleine haven naar een privéboot naar het eiland waar de opnames hebben plaatsgevonden. Bezoek zeker ook het Sakarun strand en de Telašćica-baai. Veel plekken zullen je bekend voorkomen.

Locatie Expeditie Robinson 2021

Lijst bekende Nederlanders deelnemers Expeditie Robinson 2021

De presentatie is opnieuw in handen van Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels. Dit jaar strijden maar liefst 18 nieuwe deelnemers en 8 extra oud-deelnemers. De bekende Nederlanders van dit seizoen zijn:

Annemiek Koekoek (bekend van Boer Zoekt Vrouw)
John de Bever (zanger)
Britte Lagcher (Actrice, bekend van Meisje van plezier)
Défano Holwijn (YouTuber)
Dennis Schouten (verslaggever bij PowNed)
Dyantha Brooks (Shownieuws presentatrice)
Eva van de Wijdeven (actrice)
Jan van Halst (ex-profvoetballer)
Jasmine Sendar (actrice en zangeres)
Jasper Demollin (acteur en bekend als presentator van Streetlab)
René van Meurs (cabaretier)
Robbert Rodenburg (acteur en YouTuber)
Sandra Ysbrandy (televisiekok)
Sieneke (zangeres Eurovisie songfestival)
Stefano Keizers (cabaretier, kunstenaar)
Sterrin Smalbrugge (ecologe)
Sylvana IJsselmuiden (presentatrice en model)
Yuki Kempees (DJ)

8 oud-deelnemers van Expeditie Robinson 2021

Bovenstaande groep van 18 mensen gaat proberen zo lang mogelijk op het onbewoonde eiland door te brengen. De groep wordt traditiegetrouw verdeeld in kamp Noord en kamp Zuid. Ook een team met 8 oud deelnemers maakt in 2021 onderdeel uit van de totale deelnemersgroep:

Anouk Maas (musicalactrice)
Do (zangeres)
JayJay Boske (YouTuber en bekend van Expeditie Robinson)
Loek Peters (acteur)
Loiza Lamers (model)
Rob Geus (presentator Smaakpolitie)
Saar Koningsberger (presentatrice)
Wietze de Jager (radiomaker en presentator)

Wanneer is Expeditie Robinson te zien?

Expeditie Robinson wordt vanaf zondag 29 augustus om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. Ook elke donderdag volgt er nog een extra aflevering. Maar liefst twee afleveringen per week dus!
Expeditie Robinson gemist?
Expeditie Robinson 2021 terugkijken kan eenvoudig via Videoland of op de site van RTL XL of https://www.rtl.nl/gemist

https://www.videoland.com/series/1067/expeditie-robinson/4371

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy