De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd El Salvador

Beste reistijd El Salvador


Beste reismaanden El SalvadorDe beste reistijd voor El Salvador zijn de maanden november tot en met maart. Je reist dan in het droge seizoen. Deze droge periode (verano) loopt vanaf november tot en met april. Het regenseizoen (invierno) duurt vanaf mei tot en met oktober. De allerbeste maand is wellicht december, waarin het land mooi groen kleurt en je geen last meer hebt van regenbuien.

De temperatuur in El Salvador blijft tijdens de verschillende seizoenen vrij constant, zoals vaak gebruikelijk is bij een tropisch klimaat. Vooral de hoogte is daarom van invloed op de plaatselijke temperatuur. Hoe hoger, hoe kouder het is. Aan de kust is de temperatuur gemiddeld het hoogst rond de 30 graden. Bijna alle regen valt tijdens het regenseizoen, met vooral in de namiddag hevige, tropische regenbuien. Mocht je de keuze hebben , dan is de beste reistijd om El Salvador te bezoeken is daarom aan het begin of het einde van het droge seizoen.

Beste reismaanden El Salvador

Klimaat El Salvador

In de lagere gebieden van El Salvador is het klimaat het hele jaar tropisch en vochtig. De gemiddelde temperatuur is overdag dan ongeveer 32 graden. Op de hogere plateaus en in de bergen is het koeler en droger. Als het in El Salvador heet is, dan vind je vanaf een hoogte van 700 meter een aangenamere temperatuur. Kans op regen heb je vooral in de maanden mei tot en met oktober.

De berg El Pital bij de grens met Honduras is de hoogste berg van El Salvador met 2730 meter. De hoogste vulkaan is de Santa Ana. In deze gebieden is het een stuk koeler.

Hoogseizoen El Salvador

El Salvador is nog vrij onontdekt door toeristen, de meeste mensen gaan immers naar Guatemala, Costa Rica en Panama. Er is in El Salvador daarom geen sprake van een echt hoogseizoen. Toeristen zullen vooral in het droge seizoen reizen. Bovendien is El Salvador een vrij klein land met een oppervlakte half zo groot als Nederland, waardoor de toeristen die er komen, wel relatief dicht bij de bekende plaatsen en hotels zullen verblijven. El Salvador is het kleinste en dichtstbevolkte land in Midden-Amerika.

Regenseizoen El Salvador

Het regenseizoen loopt in El Salvador van mei tot en met oktober. De regentijd uit zich vooral in heftige buien in de avonden. De rest van de dag zul je maar weinig last hebben van de regen.

El Salvador bezienswaardigheden

De hoofdstad San Salvador is een van de belangrijkste stedelijke gebieden in El Salvador. Vooral de hoofdstad en de vulkanen zijn de grootste trekpleisters van El Salvador. De bergen in het Nationale Park Cerro Verde zijn erg mooi. Ook vind je er prachtige stranden, beschermde tropische gebieden en archeologische bezienswaardigheden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy